LISTEN LIVE222222  ENED LIVE24 LOGO 300x150

Καλλιτέχνες και μπάντες από τη χώρα μας. Ποιοί είναι, τι είδος πρεσβεύουν, πώς και πού τους βρίσκουμε. Μέρος 1o

kalitexnesapotixoramas1

 blackhatd

Black Hat Bones

Μια Heavy Rock band από την Σπάρτη που φτιάχτηκαν το 2009. Από το 2011 και με μια μικρή αλλαγή στην σύνθεση (ντράμερ) με βάση την Αθήνα βγάζουν το πρώτο τους EΡ, σε digital μορφή το "High Gain Devil Rockers'' που έτυχε καταπληκτικής αποδοχής από το ελληνικό και όχι μόνο κοινό (Καναδά, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία και Σουηδία).
Τελευταίος τους δίσκος το «The ghost bites back» του 2018.

Μέλη συγκροτήματος:
Bob (vocals)
Mikko (guitars)
Panokas (bass)
Dennis (drums)


https://www.facebook.com/pg/BlackHatBones/about/?ref=page_internal 

https://www.youtube.com/user/ananasastrexw 

https://blackhatbones.bandcamp.com/


 cyanamercuryd

 Cyanna Mercury

Έτσι κάποιο καιρό μετά το τέλος της μπάντας Cyanna, δημιουργήθηκε από τους αδερφούς Sid η μπάντα Cyanna Mercury.
Ο Spyreas Sid και ο Nick Sid, μαζί με τον George Mouzis είχαν δημιουργήσει την μπάντα Cyanna το 1999 στην Αθήνα. Η μπάντα μετά από διάφορες αλλαγές στην σύνθεση των μελών της και δεκάδες live έλαβε τέλος τον Σεπτέμβριο του 2013.
Σε όλα αυτά τα χρόνια της έντονης δράσης του συγκροτήματος Cyanna κυκλοφόρησαν τρεις ολοκληρωμένους δίσκους και ένα EP.


Στο ενδιάμεσο διάστημα της διάλυσης της μπάντας Cyanna και της δημιουργίας των Cyanna Mercury, ο Spyreas Sid και ο Diamond Pr είχαν δημιουργήσει ένα project με τίτλο Shewreck και είχαν κυκλοφορήσει ένα τραγούδι (σε ανεξάρτητη παραγωγή), τον Σεπτέμβριο του 2013, με τίτλο ''Where Did You Sleep Last Night''.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μουσική τους παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2014. Το Γαλλικό μουσικό τηλεοπτικό show Mezzo Voce που συνεργάζεται με το κανάλι France 3, επέλεξε τους Cyanna Mercury από την εγχώρια ροκ σκηνή, για ένα από τα καθιερωμένα εξηντάλεπτα live sessions της εκπομπής. Πρόκειται για το χρονικό διάστημα όπου οι Cyanna Mercury είχαν μόλις ξεκινήσει την πορεία τους και αποδέχτηκαν την πρόσκληση, παρουσιάζοντας ζωντανά πέντε καινούριες συνθέσεις καθώς και τα "San Quentin" και "Ι Am Cannibal" από το ρεπερτόριο των Cyanna, την μπάντα από τις στάχτες της οποίας δημιουργήθηκαν οι Cyanna Mercury. Στα ειδικά διαμορφωμένα studios του Cyrnos Palace (αρχοντικό βρετανικής κατασκευής του 17ου αιώνα) στο Ajaccio της Κορσικής, οι Cyanna Mercury ξεδίπλωσαν το πλέον «ψυχεδελικό και με ελληνικές ρίζες υλικό, κάνοντας ξεκάθαρη την ηχητική τους κατεύθυνση» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι.
Η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας Cyanna Mercury έρχεται τον Ιούνιο του 2014. Πρόκειται για ένα ΕΡ με τίτλο ''Ode To The Absent Father''. Τα δύο τραγούδια που περιλαμβάνονται, ηχογραφήθηκαν το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου του 2014, στο Below Studio στην Αθήνα. Και τα δυο τραγούδια είχαν μεγάλη απήχηση από το μουσικό κοινό.

Στις καλές στιγμές της πορείας της μπάντας περιλαμβάνονται και οι εμφανίσεις τους με τους Δανούς The Raveonettes σε Θεσσαλονίκη (Principal) και Αθήνα (Gagarin 205) στις 29 και 30 Ιανουαρίου του 2015.
Τον Δεκέμβριο του 2015, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου album ως Cyanna Mercury και έχοντας δώσει εντυπωσιακά πρώτα δείγματα ζωντανών εμφανίσεων δίπλα στους Editors, Myrrors και Sonic Jesus, οι Cyanna Mercury φέρνουν την ιδιαίτερη ψυχεδελική τους ατμόσφαιρα στην σκηνή.
Τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορούν το debut album τους "Archetypes" σε βινύλιο και σε digital μορφή.
Τον ίδιο μήνα, συμμετέχουν στην συλλογή "Electrified Sinners", του περιοδικού Metal Hammer με μπάντες από την ελληνική Rock και Metal σκηνή. Η μπάντα Cyanna Mercury συμμετείχε με το τραγούδι ''The Lunatic''.

Τα μέλη του γκρουπ :
Spyreas Sid - Φωνή, Κρουστά
Nick Sid - Πλήκτρα
Diamond Pr - Κιθάρες
Dennis Panagiotidis - Τύμπανα
Dimitri Georgopoulos - Μπάσο


https://www.facebook.com/pg/CyannaMercury/about/?ref=page_internal 

https://cyannamercury.bandcamp.com/ 

https://www.youtube.com/user/CyannaMercuryTV


DaisyOnAShelfd

Daisy On A Shelf


Μια Alternative Rock / Alternative Metal μπάντα από την Αθήνα που μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP.

Μέλη συγκροτήματος

Johnny G : Lead Vocals
Panos Blackjohn : Guitars
Apostolis Kiassos : Bass Guitar
Stratis Petridis : Drums

https://www.facebook.com/DaisyOnAShelf/ 

https://www.youtube.com/channel/UCmcoUKm6YGyE-kr_Fo3l3FA


 

defradiod

Deaf Radio

Oι Deaf Radio είναι ένα Rock κουαρτέτο που μοιράζεται μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. Μουσικά επηρεασμένοι από την ανεξάρτητη σκηνή, μας έδωσαν το πρώτο τους δείγμα με το LP "Alarm" που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017.

Μέλη συγκροτήματος
Panos Gklinos (Vocals & Guitars),
Dimitris Sakellariou (Guitars & Vocals),
Antonis Mantakas (Bass & Backing Vocals),
George Diathesopoulos (Drums & Backings Vocals).
Honorary Member : Vassilis Petris

https://www.facebook.com/deafradioband/ 

https://deafradio.bandcamp.com/ 

https://www.youtube.com/channel/UCOwIpiYgrsaAz7n4pg8IiQg


headond

Head On

Post Punk μπάντα από την Αθήνα που πρόσφατα φιλοξένησε ο Στέλιος Καμούτσης στο στούντιο του Black Velvet Radio. O πρώτος τους δίσκος έχει τον τίτλο «UBIK» και βγήκε την άνοιξη του 2018.
Με επιρροές από Joy Division και Public Image Limited με μία Grunge πινελιά απο Soundgarden και Sonic Youth.

Μέλη συγκροτήματος:
Φωνή - Χρήστος
Drums - Kώστας
Μπάσο - Γιάννης
Κιθάρα - Γιώργος

https://www.facebook.com/Head0n/ 

https://www.youtube.com/channel/UCGlqSaCiWjzh5uDmbHBE7xg 

https://headongreece.bandcamp.com/releases


HiddenInTheBasementd

Hidden In The Basement


Οι Hidden in the Basement είναι μια Heavy Rock/Metal band από την Λάρισα. Φτιάχτηκαν το 2007 από τον Kostas Tsiavalias (guitar/vocals), Thanos Vovouras (guitar), Filippos Zoukas (bass, vocals) και τον Thanos Dimkos (drums). Η μπάντα φτιάχτηκε για να μπορούν τα μέλη της να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις αγωνίες που έχουν για την κοινωνία που ζούμε. Κάθε μέλος έχει τις δικές του ιδέες και όλοι μαζί βγάζουν ένα κοινό αποτέλεσμα. Οι Heavy/Stoners Hidden In The Basement έχουν ήδη δύο δίσκους και ο δεύτερος έχει τον τίτλο “Behind The Shadow”. Η μπάντα έχει κάνει πολλά live shows στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπως την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα στην Τουρκία. Έχουν ανοίξει τις συναυλίες σε ονόματα όπως Sepultura, Clutch, Karma to Burn, Orange Goblin, Burst και τους Rotting Christ.

Μέλη συγκροτήματος:
Fellipe Zoukas- bass / vocals
Tsav - guitar / vocals
Thanos Vovouras - guitar
Thanos Dmk - drums
Theo-guitar

https://www.facebook.com/Hiddeninthebasement/ 

https://www.metal-archives.com/bands/Hidden_in_the_Basement/3540312279 

https://www.deezer.com/us/artist/5237105?autoplay=true


inkd

 

INK

Οι INK σχηματίστηκαν το 1999 στην Αλεξανδρούπολη όταν δύο πολύ καλοί φίλοι ο Savvas Karabalasis (guitars,samples,producer) και ο Kostas Apostolopoulos (guitars) ηχογράφησαν κάποια νέα κομμάτια στο προσωπικό στούντιο του Σάββα και άρχισαν να ψάχνουν για τραγουδιστή, όμως ο Κώστας ήδη τον ήξερε. Ο Chris Tsantalis (vocals) είχε εμμονή με τους τραγουδιστές από το Seattle και μέσα σε τρεις εβδομάδες έγραψαν τρία τραγούδια που έμοιαζαν πολύ με Alice in Chains, Depeche Mode και The Doors. Αυτό το αρχικό demo πήρε εξαιρετικές κριτικές από τον ελληνικό τύπο. Όλοι ζούσαν σε διαφορετικά μέρη μέχρι που ο Χρήστος γύρισε από το ταξίδι του στην Βουλγαρία το 2002. Τότε έφτιαξαν αμέσως ένα πλήρες demo με το όνομα «New Day». Ο ήχος τους καθηλωτικός, Heavy και επιθετικός. Το 2004 βρίσκει τους INK μαζί με νέα μέλη στην Θεσσαλονίκη να φτιάχνουν το κοινό τους με συνεχόμενα live acts. Από το 2004 μέχρι τώρα οι INK έχουν μοιραστεί την σκηνή με ονόματα όπως Jeff Martin (Tea Party, The Armada), The Twilight Singers, God Is An Astronaut, Nightstalker, Craig Walker, Puressence, My Excuse, Testube, Mikro, Samavayo, Raining Pleasure, Universe 217... και έχουν συμμετάσχει στο Spirit of Burgas Festival μαζί με τους Faith No More, Clawfinger, Fun Lovin Criminals.Το χαρακτηριστικό τους, τα unplugged shows. Το πρώτο τους άλμπουμ «Diary» βγήκε το 2009 και κυκλοφόρησαν δυο videos το «Ophelia» (Johnny Bacolas-London Bridge Studios Seattle) και το «Sirens» (σε συνεργασία με τον Craig Walker). Ο νέος τους δίσκος είναι το «Loom» και το νέο τους video το «Persephone».

Μέλη συγκροτήματος:
Tsantalis Chris:Vocals
Apostolopoulos Kostas:Guitars
Tsantalis Stavros:Drums
Ketseris Kostas:Bass

https://www.facebook.com/INKbandgr/ 

https://www.youtube.com/user/inkbandgr


killsond

 

KILLSON


Οι KILLSON είναι μια Rock/Metal band από την Θεσσαλονίκη. Φτιάχτηκαν το 2011, και μέχρι το 2015 ήταν τρίο και μετά η μπάντα συμπληρώθηκε από το τέταρτο μέλος της. Η τετράδα των KILLSON είναι: Jim Killson (Dimitris Karagkiozopoulos), Mits Stefan(Dimitris Stefanidis) ,John Bidis (John Charalampidis) και ο Billy Kap (Vasilis Kapitanidis) στην δεύτερη κιθάρα.
Μετά από μια μεγάλη περίοδο αναζήτησης το 2006, τραγούδια και ένα ολοκληρωμένο project βγήκαν στην επιφάνεια το 2011. Η μπάντα ήταν μια ιδέα του leader και συνθέτη, Jim Killson.
Η μουσική τους συνδυάζει την Modern Heavy Rock και την Alternative Metal με πολλά στοιχεία Punk από την “Generation X” αίσθηση.
O ήχος των KILLSON είναι Heavy Guitar Riffing αλλά πάντα με μελωδικά vocals.
Οι KILLSON έχουν έναν full length studio album με το όνομα "In Limbo" που βγήκε από την εταιρεία “ROAR – Rock of Angels Records” τον Σεπτέμβριο του 2015 και ένα single "Crevice" που είναι self release σε digital μορφή, τον Φεβρουάριο του 2017 μαζί με ένα video.

Μέλη συγκροτήματος:
(Jim Killson Vocals+Guitar)
(Nick Georgitsopoulos, Bass)
(John Bidis, Drums)
(Bill Kap, Guitar

https://www.facebook.com/KillsonOfficial/ 

https://www.youtube.com/channel/UChSCXAPF_zYNlhtusKQvAAA 

http://roar.gr/artists/killson/


leftoverbulletsd

Leftover Bullets


Οι Θεσσαλονικείς Hard Rockers μετράνε 3,5 χρόνια ύπαρξης, βάζουν στο τραπέζι τη δική τους πρόταση και κουβαλάνε μαζί τους βρωμιά, αλητεία κι αγριάδα. Εμπνευσμένοι από τη μουσική αλλά και τη στάση της Hard ‘n’ Heavy δεκαετίας '85 - '95 χαϊδεύουν τις vintage επιρροές τους ρίχνοντας τις "εναπομείναντες/παρατημένες σφαίρες" τους, εκμοντερνισμένα στο ψαχνό της δεκαετίας που διανύουμε.
To καλοκαίρι του 2015 ηχογράφησαν το παρθενικό τους τραγούδι "80’s Child'' κυκλοφορώντας το σε μορφή lyric Video, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από το αυτί και το μάτι του κ. Μίλτου Καρατζά και της εταιρίας Final Touch - The Label, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Το "80’s Child" κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016 υπό τη σφραγίδα της εταιρίας σαν πρώτο Single του debut album που ονομάζεται "Virtue & Vice" και κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου μαζί με το δεύτερο single “While I’m on the Round” το οποίο συνοδεύεται κι από το πρώτο video clip τους.To "Might be miles away" έγινε το δέυτερο τους video clip και κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο ...το τρίτο είναι στα σκαριά. Στα 3,5 χρόνια τους μετράνε κάποιες δεκάδες εμφανίσεων κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, κάποιες από συμμετοχές σε festival και άλλες σε αποκλειστικά gigs. Εκτός από τη θέση του μπασίστα που κλείδωσε τον Μάρτιο του 2016, τα υπόλοιπα μέλη είναι από την αρχή μαζί, με εξαίρεση τον ντράμερ που αντικατέστησε τον αρχικό στην πολύ πρώιμη εποχή του γκρούπ.

Μέλη συγκροτήματος:
Vocals: Γιάννης Βογιατζής "Vog"
Lead guitar: Γιώργος Καραθανάσης "Cargo"
Rhythm guitar: Γιάννης Τέντσος "Johnny T."
Bass: Δημήτρης Αργυρόπουλος
Drums: Γιώργος Δημητριάδης


http://leftoverbullets.com/ 

https://www.facebook.com/leftoverbulletsband/ 

https://www.youtube.com/channel/UCTUYPPvegD5yTzRhIpOAjYA


mamakind

Mamma Kin

Οι Mamma Kin δημιουργήθηκαν το 2002 και έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo, το οποίο ήταν αρκετό για να κλείσουν θέση στα μεγαλύτερα events στην Αθήνα (όπως το Rockwave του 2012 στην Μαλακάσα). Η μουσική τους είναι μια μίξη της Hard Rock των 70's και της Punk Rock 'N' Roll, αλλά ήταν της φιλοσοφίας ότι «δεν κολλάμε ταμπέλες». Το πρώτο τους άλμπουμ «Crime Does Pay», βγήκε το 2008 με παραγωγό τον Ottomo (έκανε παραγωγή στο “Avatar”' της Monika), και πήρε πολύ καλές κριτικές. Προς το τέλος του 2012 η μπάντα κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο με τίτλο «Silver Bullets». Έχουν συνυπάρξει στην σκηνή με τις μεγαλύτερες ελληνικές μπάντες όπως και με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα από το εξωτερικό, όπως οι Marky Ramone, Dead Moon, Nashville Pussy, Fuzztones, Peter Pan Speedrock, Mad Sin, Demented Are Go, κ.α.

Μέλη συγκροτήματος
Akis - Guitar, Lead Vox
Conie - Lead Guitar
Beaty - Bass, Backing Vocals
Paraskevas - Drums


https://www.facebook.com/mammakin/ 

https://www.youtube.com/user/mammakinofficial


naxatrasd

Naxatras

Οι Naxatras είναι μια Hard Psychedelic Rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους συνίσταται από δυναμικά ρυθμικά μοτίβα, ονειρικές μελωδίες, βαριά riffs και trippy κιθαριστικά σόλο, όλα με έντονη την ατμόσφαιρα και αισθητική των 70’s.
Ιδρύθηκαν το 2012 και καλλιέργησαν τον ήχο τους μέχρι το 2015 που κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ομώνυμο δίσκο, ηχογραφημένο εξ’ ολοκλήρου αναλογικά και live.
Τον Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο "II" κινούμενο σε πιο πειραματικά Space Rock μονοπάτια, αφού είχε προηγηθεί ένα EP δύο κομματιών. Όλα τα παραπάνω ηχογραφήθηκαν live και direct-to-master σε μπομπίνα.
Το Σεπτέμβριο του 2017 κυκλοφόρησαν το single "All the Stars Collide Into a Single Ray" και προχώρησαν στην τρίτη ευρωπαϊκή τους περιοδεία, έχοντας παίξει πλέον σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και σε καταξιωμένα φεστιβάλ όπως το Lake on Fire και Keep it Low.
Το Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησε ο τρίτος τους δίσκος, με την ονομασία "ΙΙΙ".
Η μπάντα ενσωματώνει στοιχεία από Psych/Progressive Rock, Blues, Funk, Stoner και ανατολίτικη μουσική σε συνδυασμό με ένα ψυχεδελικό video show για πλήρη διέγερση των αισθήσεων.
Ο Γιάννης Βαγενάς είπε στο site του Lifo.gr : «Λεγόμασταν Dust, μετά Temple και αργότερα Naxatras, μετά από πολλή σκέψη. Εκείνη την εποχή εγώ διάβαζα βιβλία που αφορούσαν τον ινδουισμό και το Νaxatras το είχα βρει σαν λέξη μέσα σε ένα τέτοιο βιβλίο. Κανονικά γράφεται με ”ksh” και σημαίνει ο κύκλος της σελήνης στον Ινδουισμό, αλλά για εμάς δεν έπαιξε ρόλο το τι σημαίνει αλλά ότι ακουγόταν όμορφο».


Μέλη συγκροτήματος:
John Delias - Guitar /
Kostas Harizanis - Drums /
John Vagenas - Bass & Vocals


https://www.facebook.com/naxatras/ 

https://www.youtube.com/channel/UCuAr8XjwW6Novgp0aleyPww 

https://naxatras.bandcamp.com/


 nightstallerd

Nightstalker

Οι Nightstalker είναι οι : Argy (Vocals), Andreas Lagios (Bass), Tolis Motsios (Guitar) και ο Dinos Roulos (Drums). Φτιάχτηκαν το 1989 από τον ντράμερ και lead singer, Argy.
Οι Nightstalker έγιναν γνωστοί στην Underground Rock σκηνή ως οι πρωτοπόροι της ”Heavy rock” σκηνής (αργότερα ονομάστηκε stoner rock).
Έχοντας Classic Rock και Metal Backgroundκαι επηρεασμένοι από την Grunge Rock των 90's η μπάντα κατάφερε να συνδυάσει την ωμή Rock ‘N’ Roll με τα Heavy Riffs και τις ψυχεδελικές μελωδίες.
Μετά από πολλές κυκλοφορίες και διάφορες συλλογές (“Toxic Babes in a Rock 'n Roll Land”, “Divin'”) η μπάντα έγινε γνωστή με το πρώτο της EP, “SideFX” (1994) και το πρώτο full-length δίσκο “Use” (1996). Ακολούθησε ένας τρίτος δίσκος το EP “The Ritual” (2000) και το κύριο χαρακτηριστικό τους την πρώτη δεκαετία ήταν τα ντραμς και η φωνή του Argy και η παραγωγή των δίσκων τους από τον Alex K (The Last Drive). Το επόμενο full length άλμπουμ ήταν το “Just a Burn” (2004) και ήταν ο τελευταίος δίσκος που ο Argy έπαιζε ντράμς, αφού η μπάντα είχε ήδη ντράμερ για τα live τους (Costas, a.k.a. Digital Alchemist). Αυτό το άλμπουμ ήταν η μεγάλη τους ευκαιρία να γίνουν ακόμα πιο γνωστοί και το μεγάλο βήμα έγινε με τον επόμενο δίσκο το “Superfreak” (2009) το οποίο κυκλοφόρησε από την Αμερικάνικη εταιρία MeteorCity.
Τον Σεπτέμβρη του 2012 το έκτο τους άλμπουμ βγαίνει με τίτλο “Dead Rock Commandos”.

Περισσότερο Heavy ατμόσφαιρα, Groovy ρυθμοί και έντονα μπάσο ήχο δένουν καταπληκτικά με την δύναμη της φωνής του Argy, που είναι και το μυστικό των Nightstalker και τους κρατάει ψηλά τα τελευταία είκοσι χρόνια και τους έκανε μια από τις πιο σημαντικές μπάντες στην ιστορία της Ευρωπαικής Hard Rock σκηνής.

Μέλη συγκροτήματος:
Argy (Vocals)
Andreas Lagios (Bass)
Tolis Motsios (Guitars)
Dinos Roulos (Drums)
https://www.facebook.com/nightstalkerband/ 

http://www.nightstalkerband.com/ 

https://www.youtube.com/user/seeyouburn


nosequenced

 

No Sequence

Οι No Sequence είναι μια Alternative μπάντα, επηρεασμένη από την British Rock και την Grunge/Alternative Rock και τα Classic Rock groups. Η μπάντα φτιάχτηκε το 2009 και άρχισε να δημιουργεί μουσική το 2012. Το 2013 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο ''Levitation''.

Το άλμπουμ περιέχει 9 τραγούδια και παραχθήκαν στα Lizard Sound Studios & Sca Studios από τον Dimitris Karpouzas και τον Thodoris Zefkylis. Τα τραγούδια ''Levitation'' και ''Inside me'' ήταν τα τραγούδια που έπαιξαν πάρα πολύ στα ελληνικά ραδιόφωνα .Τον Μάρτιο του 2015 η μπάντα κέρδισε το Jumping Fish. Tο 2017 έβγαλαν τον νέο τους δίσκο με τίτλο “Masquerade”.

Μέλη συγκροτήματος:
Στέλιος Τραπεζάρης (Μπάσο)
Ιωάννα Παπαγιάννη (Drums)
Νίκος Προμπονάς - (Κιθάρα)


https://www.facebook.com/nosequence/ 

https://www.youtube.com/user/NoSequenceband/feature


planetofzeusd

Planet of Zeus


Οι Planet of Zeus είναι μια Heavy Rock μπάντα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2000 και άρχισαν να παίζουν σε όλη την Ελλάδα. Μετά από πέντε συνεχόμενα Ευρωπαϊκά tours και αρκετές δυνατές συμμετοχές σε μεγάλα events (Bloodstock κλπ) οι Planet of Zeus έγιναν η βασική support μπάντα των Clutch το 2015 στην Psychic Warfare European Tour.
Οι Planet of Zeus έχουν κυκλοφορήσει τρία albums. “Eleven the hard way”, ήταν το πρώτο άλμπουμ το 2008.
Το album, παρότι το παρθενικό τους, πήρε καταπληκτικές κριτικές από περιοδικά όπως το Metal Hammer και το Kerrang αλλά και από τον μεγάλο Bruce Dickinson στο BBC radio show.
Το δεύτερο αλμπουμ με τίτλο “Macho Libre”, ήρθε το 2011 και ήταν το άλμπουμ που τους καθιέρωσε στην Ελλάδα και άρχισε να κυκλοφορεί ταχύτατα το όνομά τους στην Ευρώπη.
Από τότε έχουν δύο video το “Leftovers” και το “Vanity suit” που θεωρούνται Classics. O τρίτος τους δίσκος το “Vigilante” (2014), φτιάχνει τον δικό του ήχο με Riff Heavy και Groove Rock ‘N’ Roll ρυθμούς.

Το “Loyal to the Pack” (2016) βγαίνει σαν αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς τους αποτυπωμένο σε δίσκο που είναι και ο τέταρτος κατά σειρά.
Είναι πια γνωστοί για τον ήχο τους και θέλουν να ανακατέψουν την τράπουλα και να μπούν σε νέα μουσικά μονοπάτια . Αυτή η μίξη ήχων και ατμόσφαιρας κάνει τους οπαδούς των Planet of Zeus να ταξιδεύουν στην ιστορία της Rock μουσικής. Από τους Lynyrd Skynyrd στους Mastodon, τους Allman Brothers Band στους Queens of the Stone Age και από τους AC/DC στους Clutch.

Μέλη συγκροτήματος:
Babis Papanikolaou-Vox & Guitars
Stelios Provis-Guitars
Giannis Vrazos- Bass
Serapheim Giannakopoulos-Drums

https://www.facebook.com/planetofzeus/ 

https://www.youtube.com/user/provelegkios 

https://planetofzeus.bandcamp.com/ 

https://www.planetofzeus.gr/


putavolcanod

Puta Volcano

Το γκρουπ Puta Volcano ξεκίνησε κάνοντας πρόβες το 2010 στην Αθήνα. Η βάση για την δημιουργία του γκρουπ ήταν ο Αλέξανδρος και η Άννα που είναι αδέρφια. Πρόκειται για μια πενταμελή Rock μπάντα με γυναικεία φωνητικά που η μουσική τους είναι κάπου πιο κοντά στο Desert και Stoner Rock αλλά και στον ψυχεδελικό ήχο. Οι ίδιοι το αποκαλούν Volcanic Rock. Για το πώς έχει προκύψει το όνομα η τραγουδίστρια του γκρουπ έχει δηλώσει : «Το όνομα προέρχεται από το σπάνιο ηφαίστειο μεταξύ Χιλής και Βολιβίας ονόματι ''Puta Volcano ''. Είναι αρκετά ενεργό αλλά κυρίως εύηχο! Είναι κάτι που μένει, ηχητικά αρθρώνεται εύκολα και από σκληρές γλώσσες όπως τα ελληνικά, αλλά και από πιο ήπια προφερόμενες».
Οι Puta Volcano έχουν ένα ιδιαίτερο ήχο σκληρό, ξερό σαν ηφαιστειακή πέτρα και ψυχεδελική μελωδία που σε κοροϊδεύει. Είναι Rock και όσα remix και αν βρείτε οι Puta Volcano είναι το μέλλον. Τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Είναι ένα EP με τίτλο ''Represent Victory Below Eye'' σε παραγωγή του Chris Tsagarides.
Στις 30 Μαΐου του 2015 άνοιξαν την ημέρα του Rock Wave Festival στο Terra Vibe παίζοντας live στην ίδια σκηνή με τους The Black Keys, The Black Angels, 1000mods και The Big Nose Attack. Ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία για την μπάντα και τον Απρίλιο του 2015 είχαν ήδη κυκλοφόρησει τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο ''The Sun''.
Στις 28 Απριλίου του 2017 κυκλοφορήσε ο νέος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο ''Harmony of Spheres''. Ο δίσκος αυτός κυκλοφορήσε ψηφιακά, σε βινύλιο και σε μόλις τριακόσια αντίτυπα αλλά και σε cd.


Μέλη συγκροτήματος:
Άννα Παπαθανασίου (Luna Stoner) - Φωνή
Αλέξανδρος Παπαθανασίου (Alex P) - Κιθάρα
Μπούκας (Bookies) - Μπάσο
Στέφανος Στεφανίδης (Stephen S) – Τύμπανα


https://www.facebook.com/putavolcanoband/ 

https://www.youtube.com/channel/UC2iRl8AeJz1j6BNeNxUvIiQ 

https://putavolcano.bandcamp.com/

Ragenheartd

Ragenheart

To όνομα της μπάντας βγήκε από την ένωση των λέξεων “Rage in Heart”. Δημιουργήθηκε το 2013 από τον Angel Priest (guitars) και τον John Koronaios (vocals).
Προσπαθώντας να φτιάξουν ένα set με cover τραγούδια και ένα τραγούδι του Angel που μετά ονομάστηκε (“The Amulet”) ο “Speedy” Nick ανέλαβε τα ντραμς. Η χημεία τους καταλυτική και απέδωσε άμεσα. Σοβαρή δουλειά έγινε όταν στο line-up καθιερώνεται ο Nikos Michalakakos (2004) στο μπάσο και ο Stavros Papazoglou στα keyboards (2006) και η μπάντα ηχογραφεί ένα «5-track demo».

Μετά την κυκλοφορία του cd , η μπάντα απέσπασε πολύ καλές κριτικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έπεισε τον Kostas Athanasoglou (Steel Gallery Records) και τον Greg Varsamis (Eat Metal Records) που άκουσαν το demo να βοηθήσουν την μπάντα και τους έδωσαν την ευκαιρία να άνοιξουν το θρυλικό Heir Apparent. ΄Ηταν μεγάλη τιμή και βοήθεια για την μπάντα να παίξουν δίπλα σε μεγαθήρια για πρώτη φορά. Οπότε ο Kostas Athanasoglou και ο Greg Varsamis κανόνισαν για τους Ragenheart, τα επόμενα χρόνια, διάφορα events και support shows με μπάντες όπως οι Cloven Hoof και οι Leatherwolf. Έτσι απέκτησαν και πολύ κοινό στην Ελλάδα.
Οι Ragenheart έχουν και ένα πολύ καλό review από το Γερμανικό περιοδικό “Heavy” και από το Βρετανικό “Terrorizer” αλλά και από το Ελληνικό “Rock Hard”. Το 2010, βγάζουν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Ragenhear» και φέτος κυκλοφορούν τον νέο τους δίσκο “The Last King” (2018).

Μέλη συγκροτήματος:
John Koronaios (vocals)
Speedy (Drums)
Nikos Michalakakos (bass)
Angel Priest (guitar)
Takis Koroneos (guitar)

https://www.facebook.com/Ragenheart-162745123756811/ 

http://www.ragenheart.net/ 

https://www.youtube.com/channel/UCsAY_KL8he0A2u_yHQ-7nfQ/videos


lstheoryd

S.L Theory

Μετά από 8 χρόνια ο drummer Sotiris Lagonikas (What’s The Buzz? / Double Treat) οι SL Theory ξεκινάνε με τον παρθενικό τους δίσκο, “SL Theory – I”.
Οι SL Theory πυκνώνουν τις τάξεις τους και γίνονται δεκαμελής μπάντα, με την προσθήκη του Mike Karasoulis (Dakrya / Double Treat) στα lead vocals, Alex Flouros (Seduce The Heaven / Fragile Vastness / What’s The Buzz?) και Giannis Nigdelis (Double Treat) στις κιθάρες, Manos Gavalas (Sound Of Silence / Airged Lamh / Noely Rayn) στα keyboards, τον Chris Kollias (Seduce The Heaven / Persona Non Grata) στο μπάσο, όπως επίσης την Christina Alexiou, Alexandros Louziotis, Kandia Bouzioti και Margarita Papadimitriou στα backing vocals.
Μια Heavy Proggresive μπάντα, μαζί με την ορχήστρα που διηύθυνε ο Maestro Yiannis Antonopoulos, παρουσίασαν τον Μάρτιο του 2017 στιγμές από ολόκληρη την δισκογραφία τους που είναι τα “SL Theory – I” (2009), “Progressively Dark” (2012), “Different Space Different Time” (2014) και κάποια ακυκλοφόρητα τραγούδια του διδύμου G.Nigdelis/S.Lagonikas, σε μια μοναδική dark-prog και heavy rock οπτικοακουστική ατμόσφαιρα.

Μέλη συγκροτήματος
Sotiris Lagonikas: Drums, Guitars, Keyboards, Lead & Backing Vocals

https://www.facebook.com/sltheory/ 
https://www.youtube.com/user/sltheory5 
http://www.sltheory.com/


 sedimentbruised

Sediment Bruise

Οι Sediment Bruise δημιουργήθηκαν το 1999 στη Θεσσαλονίκη από τους Νίκο Νικολαΐδη (κιθάρα), Μιχαήλ – Άγγελο Νικολαΐδη (πλήκτρα-φωνητικά) και Βαγγέλη Μουδούρη (φωνή), με στόχο να εκφράσουν τις ανησυχίες τους μέσω της μουσικής. Το 2004 ενώθηκαν με τους Γιώργο Τζαγκαράκη (μπάσο), Γιώργο Μούκο (τύμπανα) και Σωτήρη Φωτεινήτσογλου (βιολί), ενώ το 2012 τη θέση του μπασίστα πήρε ο Παναγιώτης Γιαννούδης.
Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται ως Indie, Post Rock. Παρ’ όλ’ αυτά, οι επιρροές τους είναι ποικίλες. Ορισμένες από αυτές είναι οι Radiohead, οι Deus, οι Massive Attack, οι Sigur Ros, οι Royksopp, οι Tool, οι Arcade Fire, οι Joy Division και οι Sonic Youth.
Οι Sediment Bruise έχουν μέχρι στιγμής δύο albums: το ομώνυμο “Sediment Bruise” (2007), και το “A New Disease” (2016), του οποίου την παραγωγή ανέλαβε ο Clive Martin (Puressence, Raining Pleasure κ.ά.) . Το τρίτο τους άλμπουμ θα λέγεται «In-Between» και το αναμένουμε σύντομα.

Μέλη συγκροτήματος:
Vaggelis Moudouris (Vocals)
Nikolaos Nikolaides (Guitars)
Michelangelo Nikolaidis (Keyboards,Guitars,Vocals)
Sotiris Fotinitsoglou (Violin)
Giorgos Moukos (Drums)
Panagiotis Giannoudis (Bass)

http://sedimentbruise.com/ 
https://sedimentbruise1.bandcamp.com/ 
https://www.facebook.com/sedimentbruise/ 
https://www.youtube.com/channel/UCDPBbfiPiZo0i7sLT1-zBpg


simoskokavesisd

Σίμος Κοκαβέσης

Ο Σίμος γεννήθηκε την Ολλάνδια το 1968 και τον τράξηξε η μουσική από νεαρή ηλικία. Κάτω από τις οδηγίες του Dimitri Zafeireli στην Ελλάδα. Μετακομίζει στην Σκωτία και μπαίνει στην πρώτη του μπάντα στα δεκαοχτώ του και παίζει επαγγελματικά. Παθιασμένος για περισσότερα, βρίσκεται στην Φλόριντα και παρακολουθεί μαθήματα στο Broward Community College για δυο χρόνια. Κάνει κλασσικές σπουδές και ταυτόχρονα δουλεύει σαν τεχνικός ήχου και session σε τοπικές μπάντες. Διψασμένος για περισσότερα πηγαίνει στην Βοστόνη για να παρακολουθήσει μαθήματα στην Berklee College of Music. Κάνει και εκεί τον session μουσικό σε Blues-Rock μπάντες (κιθάρα και φωνητικά) και παίρνοντας το πτυχίο του γυρνάει στην Αθήνα, που παίρνει το πρώτο βραβείο στην “Fender Guitar Competition”.
Ο Σίμος κυκλοφόρησε τον πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο“Wild World” το 2011 και τον Ιούνιο του 2018 θα κυκλοφορήσει τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Rock and Roll Survivor”.

https://www.facebook.com/SimosKokavesisOfficial/
https://simoskokavesis.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCvRGAscRFugJmV3Zg4bk3UQ


 

 skinerboxd

Skinner Box


Οι Skinner Box band φτιάχτηκαν στην Αθήνα, το 2012 από την Vana Rose (vocals), Spyros Mitrokotsas (guitars), Stefanos Manousis (bass, keys) και George Papanastasiou (drums).
Μετά από κάποιες ανακατατάξεις στην μπάντα ήρθε ο Nick Zourbakis (guitars) και ο νέος drummer Konstantinos Athanasopoulos.
Η μουσική τους παράξενη, ιδιόρρυθμη με εξωτικά φωνητικά και alternative πινελιές που δύσκολα τη κατατάσσεις κάπου.
Το πρώτο τους E.P. "Life Is Chemistry" βγήκε το 2013 στην Γερμανία, αν και η παραγωγή έγινε από τον Alex Bolpasis στην Αθήνα.
Μετά από δύο χρόνια απουσίας η μπάντα επανήλθε με πιο πολλή ενέργεια και νέα τραγούδια. Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο "Alpha Waves" τον Απρίλιο του 2017.
Η συνέχεια είναι στο χέρι τους.

Μέλη συγκροτήματος:
Vana Rose (Vocals)
Spyros Mitrokotsas (Guitars)
Nicolas Z. (Guitars)
Stefanos Manousis (Bass/Keys)
Konstantinos Athanasopoulos (Drums)


https://www.facebook.com/SkinnerBox/ 
https://skinner-box.bandcamp.com/ 
https://www.youtube.com/user/SkinnerBoxChannel


soberontuxedosd

Sober On Tuxedos

«It took about 2 years,132 chord set and 198 bottles of bourbon for these guys from west Attica to start recording their first album in 2015...»

Οι Sober on Tuxedos είναι μια Southern - Stoner rock μπάντα με Progressive αποχρώσεις και μπορείς να την μπερδέψεις με οποιαδήποτε Heavy Southern American μπάντα. Αν δεν ξέρεις ότι η μπάντα είναι ελληνική αμφιβάλλω αν θα την ξεχωρίσεις από τις αντίστοιχες αμερικάνικες τύπου Clutch , Machine Head , Warren Hayens , Kyuss , Joe Bonamassa , ZZ top . Το «Welcome to the Liquor Store» βγήκε το 2015 και από τότε περιμένουμε πολλά ακόμα από την παρέα του Stelios Magalios.
https://www.facebook.com/soberontuxedos/
https://www.youtube.com/user/TheSOTfans

Μέλη συγκροτήματος:
Stelios Magalios - Guitar & Vocals
Chris Kitsantas - Guitars
George Mathafaka Gazis - Bass
Joni Moas - Drums

 

Οι πηγές των παραπάνω κειμένων, αντλήθηκαν από τις προσωπικές σελίδες ,και profiles των παραπάνω όπως και σε συνεντεύξεις στα Social Media καθώς και από τα προσωπικά τους Websites.

 

sinenteyjeis111

antzenta1111

bvrsasprotinei1111

mousikanea1111

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO 2

CHAT