listenlive112211 ENED LIVE24 LOGO 300x150

Συνέντευξη Drama Noir | Το ντεμπούτο άλμπουμ που θα γράψει την δική του ιστορία .

dramanoir1

Επιμέλεια συνέντευξης : Κωνσταντίνος Καραγεωργίου ( http://metalnuovo.blogspot.com/ )

 

Οι Έλληνες metallers Drama Noir κυκλοφορούν στις 23 Δεκεμβρίου το πολύ ενδιαφέρων ντεμπούτο τους με την ονομασία ''Princess Airam'',ο ιθύνων νους πίσω από όλα Παύλος Παπαθανασίου μας κάνει την τιμή να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις για το συγκρότημα και την πρώτη τους δουλειά!

 

Παύλο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη που μας παραχωρείς εδώ στο Metal Nuovo.Θα ήθελα για αρχή να μας πεις λίγα λόγια για την ιστορία της μπάντας και τα μέλη της.

Παύλος Παπαθανασίου: Σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνεις!!
Πήγαινα για καφέ στην Κόρινθο σε έναν πολύ καλό φίλο τον Χάρη τον Μπουρέκα! Πολλές φορές έπαιρνα την κιθάρα μου μαζί και μελετούσα μουσική σε ένα τραπεζάκι στο μαγαζί του! Ο Χάρης με έβλεπε για αρκετό καιρό και δεν μου ανέφερε κάτι! Και μια μέρα εκεί που καθόμασταν με κοιτάει με ένα βλέμμα περίεργο και μου λέει¨Ρε δικέ μου γιατί δεν φτιάχνεις μια μπάντα και να βγάλεις την μουσική σου στον κόσμο? Του λέω ρε φιλαράκι έχεις απόλυτο δίκαιο!! Βρήκαμε μαζί το όνομα και με βοήθησε σε πάρα πολλά πράγματα! Έτσι έφτιαξα τους Drama Noir τον Απρίλιο του 2017 και ξεκίνησα να γράφω την μουσική μου !!
Αργότερα με μουσικούς όπως ο Νίκος Σάμιος (ντραμς),Ελπινίκη Ζερβού(σοπράνο)και Γρηγόρης Μπάρλας (φωνή) ξεκίνησα της ηχογραφήσεις!! κυκλοφόρησα το πρώτο μου single τον Ιούνιο του 2018 και σήμερα έβγαλα τον πρώτο μου δίσκο!!!

 

Έχοντας ακούσει κάποια τραγούδια από την πρώτη σας δουλειά,αντιλαμβάνομαι ότι ο ήχος σας έχει επιρροές από πολλά είδη της metal σκηνής,πώς θα χαρακτήριζες την μουσική των Drama Noir?

Παύλος Παπαθανασίου: Άπλα είναι μουσική.....Δεν έκατσα να πω θα γράψω death ή black metal ή thrash!!! Είναι καθαρά ότι μου βγήκε!! Έχω ακούσει διάφορα είδη μουσικής και ήθελα για αρχή αυτό που θα κάνω να μην έχει ταμπέλα....ο κόσμος είπα θα κρίνει.

 

Μπορείς να μου μιλήσεις για την διαδικασία των ηχογραφήσεων του άλμπουμ,πού ηχογραφήθηκε και από ποιόν έγινε η παραγωγή?

Παύλος Παπαθανασίου: Οι κιθάρες το μπάσο και τα πλήκτρα ηχογραφήθηκαν από εμένα στο προσωπικό μου στούντιο στο σπίτι μου στην Κόρινθο!
τα ντραμς ηχογραφήθηκαν στο made in hell studio και οι φωνές,η μίξη και το μάστερ στον Αντώνη Κοντοζόγλου που έχει το 9800 studios! H παραγωγή έγινε από εμένα!

 

Στιχουργικά τα τραγούδια πού αναφέρονται?
Παύλος Παπαθανασίου: Στιχουργικά αναφέρονται στα θύματα της Συρίας (Lost souls) στον Vlad Draculla (the impaler) όπου αναφέρω την ιστορία του !! Το forgotten warrior αναφέρεται σε έναν πολεμιστή τον Μανώλη Μπικάκη όπου είχα στην αρχή και τον φόβο μην κατηγορηθώ φασίστας! αυτό γράφτηκε καθαρά σαν φόρος τιμής γιατί δεν τιμήθηκε όπως έπρεπε και ξεχάστηκε! Το princess airam είναι για ένα πολύ δικό μου πρόσωπο και είναι πραγματική ιστορία! Τα υπόλοιπα.....απλά φαντασία....

 

Βλέπω ότι στους τίτλους των κομματιών υπάρχει και μία διασκευή στους Rotting Christ,πώς προέκυψε αυτή η επιλογή?Έχει σχέση με την ατμόσφαιρα και τους στίχους του άλμπουμ ή απλά είναι έμας φόρος τιμής σε αυτή την τεράστια μπάντα?

Παύλος Παπαθανασίου: Το non serviam είναι ο ποιο αγαπημένος μου δίσκος!!!!Πάντα ήθελα να παίξω κάτι από αυτό!!και βεβαία με επηρέασε πάρα πολύ στην δικιά μου μουσική!!!Αυτός ο δίσκος και γενικά η μπάντα είναι ο λόγος που παίζω μουσική!!

 

Παύλο βλέπω πως σχεδόν σε όλα,κιθάρα,μπάσο και στα φωνητικά είσαι υπεύθυνος εσύ,θα υπάρξουν κάποια live στο μέλλον και αν υπάρξουν πως θα ανταποκριθεί η μπάντα σε αυτό?

Παύλος Παπαθανασίου: Σαφώς και θα παρουσιαστεί ο δίσκος μου live και ήδη έχουν βρεθεί και οι υπόλοιποι μουσικοί που θα βοηθήσουν σε αυτό!απλά στις ηχογραφήσεις θέλω όσο γίνεται φυσικά να τα κάνω όλα εγώ!!

dramanoir2

Ποιες ήταν οι επιρροές σου κατά την διάρκεια σύνθεσης των κομματιών του δίσκου?

Παύλος Παπαθανασίου: Therion,Rotting Christ,Nightfall,Gojira είναι μερικές από τις μπάντες που επηρεάστηκα!! Η μεγάλη μου αγάπη όμως είναι οι ROTTING CHRIST!!

 

Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική σκηνή?πιστεύεις πως υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να την στηρίξουν?

Παύλος Παπαθανασίου: Η ελληνική σκηνή έχει μπαντάρες!!Και θεωρώ από τις καλύτερες παγκοσμίως! όσο για εταιρίες πραγματικά είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζω...

 

Θα υπάρξει και η αντίστοιχη κυκλοφορία του δίσκου σε βινύλιο?

Παύλος Παπαθανασίου: Βινύλιο είναι δύσκολο....κοστίζει πάρα πολύ και επειδή δεν είμαστε σε κάποια εταιρία δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα προς το παρόν...εύχομαι να πάνε όλα καλά και να κοπούν και βινύλια...

 

Μπορείς να μου μιλήσεις για το εξώφυλλο του δίσκου?έχει σχέση με τους στίχους?

Παύλος Παπαθανασίου: Φυσικά!!αναφέρεται στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου το princess airam.....αν διαβάσεις τους στίχους συνδέεται άμεσα με αυτό!!ήθελα να είναι όσο δεμένο γίνεται το ομώνυμο κομμάτι με το εξώφυλλο/οπισθόφυλλο!!

Παύλο σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη,ο επίλογος είναι δικός σου!

Παύλος Παπαθανασίου: Στηρίξτε την ελληνική σκηνή.

KEEP THE SPIRIT OF METAL ALIVE!!!!

Facebook:https://www.facebook.com/Drama-Noir-167588073759846/

Pin It

interviewsbannerok1

agendabannerok1

newartistsbannerok1

newsbannerok1 

 

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO 2
 livechat112211  mixcloud111