listenlive112211 ENED LIVE24 LOGO 300x150

Συνομιλήσαμε με τους Old Season απο την Ιρλανδία, με τον “στιβαρό” Epic/Melodic metal ήχο τους. Διαβάστε τι μας δήλωσαν.

oldseason1

Γεια χαρά John, Dave, Jimmy , Jimmy, Dermod, Anto.
Γεια χαρά Old Season από την Ιρλανδία.
Θα θέλαμε να μας ξανα-συστηθείτε μιας και σας είχαμε ακούσει πρώτη φορά στην Αθήνα στο Up Hammers το 2007 αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην μπάντα.

Είμαστε οι Old Season από το Country Kildare της Ιρλανδίας. Παίζουμε το δικό μας στυλ του Epic/Melodic metal.
Έχουμε τον John Bonham στα φωνητικά, Dave Copley στο μπάσο, Jimmy Blanchfield στις κιθάρες, Jimmy Kiernan στις κιθάρες επίσης αλλά και στα backing vocals, Anto Walsh στα Drums και τον Dermod Smyth στο keyboards και το πιάνο.
Ναι μόνο ο Anto, ο Dermod και εγώ (Jimmy Blanchfield) ήμασταν στο Up Hammers και μάλιστα δύο φορές.Ελπίζουμε σύντομα να βρεθούμε και με τα αλλά τρία παιδιά, παρέα σε ένα show στην Ελλάδα για να απολαύσουν την χώρα αλλά και την φιλοξενία της.

 

Το πρώτο σας ΕΡ ονομάζεται ‘Volume One’. Πόσο ανυπόμονη ήταν η αρχή από το Δουβλίνο για να βγείτε στον κόσμο;

Παίξαμε σε πολλά shows σε όλοι την Ιρλανδία πριν κυκλοφορήσουμε το Volume One. Ίσως παίξαμε σε όλα τα shows που γινόνταν απλά για να μπεί το όνομα μας και να ακουστούμε παντού.Κάποιοι ανθρώποι είχαν ακούσει το όνομα Karnayna που ήταν το όνομα της μπάντας πριν το Old Season και τον Frank (Mourning Beloveth) που ήταν στην μπάντα και όλοι δημιούργησαν έναν θόρυβο γύρω από εμάς.
Νομίζω ήμασταν αρκετά διαφορετικοί από όλες τις άλλες μπάντες τις Ιρλανδίας και αυτό μας βοήθησε να ξεχωρίσουμε λίγο παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους.
Αφού είχαμε παίξει τόσα πολλά shows και το όνομά μας ακούστηκε παντού, όταν ήρθε η ώρα και μπήκαμε να γράψουμε το ‘Volume One’ τότε ναι, είχαμε μεγάλη αναμονή. Τα social media δεν έκαναν τίποτα για να μας βοηθήσουν οπότε κάναμε μόνοι μας ό,τι χρειαζόνταν για να σπρώξουμε τους εαυτούς μας να γίνουν γνωστοί και να μπούν στην κοινότητα του metal στην Ιρλανδία. Μάλλον τα καταφέραμε πολύ καλά αν κρίνω από τις φανταστικές αντιδράσεις που έχουμε από το κοινό της Ιρλανδίας αλλά και του εξωτερικού.

‘Volume One’ ανέβηκε στο Νο.1 του Sentinel Metal Charts και ξαφνικά μπορούσατε να μοιραστείτε την σκηνή με τους Sodom, Obituary και τους Anvil.
Πως μπορέσατε να διαχειριστείτε αυτή την ξαφνική αναγνωρισιμότητα από όλους τους metal οπαδούς;

Όπως είπα πριν είχαμε κάνει πολλή δουλειά πριν την κυκλοφορία του δίσκου και μας βοήθησε να κρατήσουμε αυτό το θετικό για εμάς momentum. Επίσης, βοήθησε το γεγονός ότι ο δίσκος άρεσε πολύ και παίρναμε πολύ καλά reviews για αυτόν από 16 διαφορετικές χώρες. Είχαμε κάνει πολύ καλή δουλειά στην προώθηση παρότι δεν είχαμε δισκογραφική εταιρία ακόμα. Μόνο κάποια περιορίσμενα τεμάχια cd για να πουλήσουμε και κάποια promo να στείλουμε σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαν να μας βάλουν στον μουσικό χάρτη της χώρας τους. Οι περισσότεροι από αυτούς έγραφαν online reviews σε blogs ή άρθρα σε περιοδικά και μας βοήθησε να αποκτήσουμε μια σχετική αναγνωρισιμότητα στην διεθνή underground κοινότητα. Επίσης κοιτούσαμε να κάνουμε support σε πολύ γνωστές μπάντες που επισκέφθηκαν την Ιρλανδία όπως αυτές που αναφέρατε αλλά και τις Slough Feg, Brocus Helm και τους Blitzgrieg, μπάντες που μας άφησαν να έχουμε πρόσβαση σε ακροατήριο που θέλαμε.

oldseason2

Είδωλα και μπάντες που επηρεαστήκατε;

Ειλικρινά δεν υπάρχει μπάντα που να μας επήρεασε καθολικά. Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να μας καθήλωσει μια και μόνο μουσική μιας και ακούμε πολλές και διαφορετικές μουσικές . Κάποιες μπάντες που μου έρχονται στο μυαλό είναι οι Amorphis, Iron Maiden, Judas Priest, Dream Theater, Opeth, Thin Lizzy αλλά η λίστα θα συνεχίζεται και θα είναι πολύ μακρυά. Και κάποιες φορές θα βγαίνει και έξω από τον metal ήχο. Προσπαθήσαμε πολύ να προσαρμόσουμε όλα αυτά στον ήχο μας και φτιάξαμε ένα τραγούδι που το άκουσαν τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι και είπαν τέσσερα διαφορετικά συγκροτήματα ως επιρροή. Οι Iron Maiden σίγουρα χρωμάτισαν το στυλ μας στο πέρασμα του χρόνου.
Νομίζω ότι φτιάξαμε εξαιρετικά ένα μπούσουλα για το πώς πρέπει μια μπάντα με φωνητικά ,μπάσο, ντράμς και δύο κιθάρες να αλληλοεπιδρούν το ένα στο άλλο μέσα σε ένα τραγούδι αλλά και πως υφαίνονται όλα αυτά μέσα και έξω από το προσκήνιο αλλά να κάνουμε και ένα βήμα όταν πρέπει πίσω κάποιες φορές για να αφήσουμε τα υπόλοιπα μέλη να αναπτύξουν το δικό τους κομμάτι.
Είναι πραγματικά ομαδική δουλειά και δεν είναι μια μάχη για να τραβήξουμε ό ένας του άλλου την προσοχή.Υπάρχουν σίγουρα δομικές επιρροές για όλα τα heavy metal συγκροτήματα τα τελευταία 20 χρόνια συμπεριλαμβανομένων και έμας. Παρόλα αυτά γενικά υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές επιρροές σε κάθε μέλος της μπάντας που όλες καταθέτονται και συζητούνται .

Θα μας πείτε λίγα πράγματα για την εμπειρία σας στην Αθήνα;

Ήταν καταπληκτικά. Νομίζω είχαμε εκπλαγεί για το πόσο φιλικά μας υποδέχθηκαν.Είναι μια όμορφη πόλη αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι την κάνουν ένα μαγικό μέρος. Η Αθήνα ήταν το πρώτο μας live εκτός της χώρας μας και έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας.Νομίζω ότι έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τους Έλληνες fans γενικά. Στο Up Hammers ,ακόμα και τότε ήταν όλα πολύ επαγγελματικά οργανωμένα.Ελπίζουμε να είμαστε εκεί και το 2019. Το πνεύμα της metal στην Ελλάδα είναι πραγματικά ζωντανό. Οι οπαδοί είναι πολύ αφοσιωμένοι και πιστοί στην metal σκηνή.

oldseason3

Το 2009 ήταν ένα πολύ σημαντικό σημείο στην καριερά σας. Ήσασταν στο Day of Darkness το 2008 και στο The Hammer Of Doom το 2009 αλλά το κλειδί για να ξεκλειδωθούν όλα ήταν ο πρώτος full length δίσκος σας το Archaic Creation. Πολλοί άνθρωποι περίμεναν αυτόν τον δίσκο. Tι πήγε στραβά;

Yπήρχε πολύς κόσμος που περίμενε με ανυπομονησία τον δίσκο Archaic Creation, ιδιαίτερα στην Ελλάδα και όταν κυκλοφόρησε άρεσε πολύ στον κόσμο. Το πρόβλημα ήταν ότι αμέσως μετά υπήρξαν αλλαγές στο line up μας με πιο δύσκολη αυτή του τραγουδιστή. Στην Ιρλανδία δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί τραγουδιστές και ήταν δύσκολο και το είδος που θέλαμε για την μπάντα, οπότε ξεκινήσαμε τρία χρόνια auditions για να βρούμε αυτόν που θέλαμε. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσαμε να κανουμε ζωντανές εμφανίσεις αλλά μπορούσαμε να κάνουμε πρόβες και να γράφουμε τραγούδια κάθε εβδομάδα αλλά χωρίς να έχουμε επαφή με κοινό.Αυτό μας αφαίρεσε το momentum που είχαμε καταφέρει μέχρι το 2009 και τώρα ξεκινάμε να φτάσουμε πάλι εκεί.

 

Η σημαία της Ιρλανδίας έχει το τριφύλλι του St. Patrick ως σύμβολο τύχης. Πόσο τυχεροί νιώθετε μετά από όλες αυτές τις αλλαγές;

Για να το διευκρινίσω. Η επίσημη Ιρλανδική σημαία δεν έχει το τριφύλλι.Η επίσημη σημαία μας έχει τρία χρώματα, πράσινο ,άσπρο και πορτοκαλί αλλά καταλαβαίνω τι θες να με ρωτήσεις οπότε ας πάμε στην ουσία. Ίσως να είναι ατυχία αλλά αυτά είναι μέρος της ζωής. Δεν αφήνουμε τους εαυτούς μας να μας παίρνει από κάτω και δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε,να γράφουμε και να ακούμε μουσική που μας αρέσει. Αν και μας πόνεσε θέλουμε να εστιάζουμε στα θετικά πράγματα.Πολλά θετικά βρέθηκαν στην πορεία και στην πραγματικότητα αν κοιτάξω πίσω θα διαπιστώσω ότι ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί. Μέσα από αυτή την δύσκολη κατάσταση βγήκαν 2 νέοι καταπληκτικοί συνεργάτες-μέλη της μπάντας,2 καταπληκτικοί φίλοι. Ο John και ο Fuzzy (Jimmy K)είναι η θετική πλευρά αυτού που συνέβη.
Δεν είναι μόνο πολύ καλή παρέα αλλά είναι και πάρα πολύ δημιουργικοί.Το βασικό πρόβλημα τώρα είναι η διατήρηση όλων των νέων στοιχείων που βγαίνουν στις πρόβες!
Επίσης, υπήρξε ένα σημείο για λίγο, όπου κάναμε πρόβες και γράφαμε με μόλις 4 μέλη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πραγματικά τζαμάραμε και μας άρεσε πάρα πολύ αυτό. Όταν λείπουν 2 μέλη και δεν έχεις ιδέα αν θα επιβιώσει η μπάντα, απομακρύνεται η ιδέα στο μυαλό σου ότι είσαι σε αυτή και σου αφήνει το περιθώριο να δείς τις προθέσεις που έχεις στο μυαλό σου και σίγουρα για το τι θες πραγματικά να κάνεις, που ήταν μια αποκάλυψη για μένα προσωπικά. Έτσι, μετά από όλα αυτά, δυσκολεύομαι να δω τις αλλαγές ως ατυχία.

 oldseason4

Πέρυσι βγάλατε τον δίσκο ‘Beyond The Black’.Θα μας πείτε λίγα πράγματα γι’ αυτό;

Από στιχουργικής άποψης το ‘Beyond The Black’ είναι ένα ψυχογράφημα των ανθρώπων του μοντέρνου κόσμου στην καθημερινότητά τους. Υπάρχει ένα σημαντικό θέμα εσωτερικής αναταραχής αλλά και της ανικανότητας να ελέγχει κανείς την εσωτερική πραγματικότητα του όταν αντιμετωπίζει τις πιέσεις της εξωτερικής πραγματικότητας.
Οι άνθρωποι συχνά παγιδεύονται σε έναν κύκλο αρνητικότητας που τους κάνει φυλακισμένους στο ίδιο τους το μυαλό.
Αυτό συχνά έρχεται με το άγχος και τις πιέσεις της σύγχρονης ζωής, ιδιαίτερα σε μια κοινωνία που δεν εξοπλίζει τους ανθρώπους με τους μηχανισμούς αντιμετώπισης για να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα.
Το “Beyond The Black” είναι μια έρευνα πάνω σε όλα αυτά και αγγίζει ζητήματα όπως την κατάθλιψη, το άγχος, την ψύχωση, την απομόνωση, την προσωπική εξέλιξη και υπάρχουν περισσότερα μέσα για να εξερευνήσει και να αποκρυπτογραφήσει ο ακροατής.
Υπάρχουν επίσης ψίγματα θετικότητας και «ένα φως μέσα στο σκοτάδι», αλλά θα αφήσουμε τους ακροατές να το αποκαλύψουν. Θέλω να πω, διαφορετικά πράγματα αντηχούν σε διαφορετικούς ανθρώπους, και μερικοί θα βρουν νόημα όπου άλλοι δεν θα βρούν, έτσι δεν θα χαλάσουμε την ανακάλυψη!
Μουσικά, μείναμε στο στυλ του Melodic και Epic metal, παρόλο που μας είπαν ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία του Prog metal και του NWOBHM.
Προσπαθήσαμε πραγματικά να φέρουμε τις κιθάρες πιο έξω και εστιάσαμε στην επέκταση του πεδίου και του βάθους των κιθάρων. Αυτό ταιριάζει πραγματικά στο στύλ της φωνής του John. Ο John έχει μια μεγάλη δυναμική στη φωνή του και η μουσική μπόρεσε να φτιάξει το στυλ του αλλά και αντίστροφα. Νομίζω ότι για τους ανθρώπους που έχουν ακούσει τους προηγούμενους δίσκους, θα μπορούν να ακούσουν τον οριστικό ήχο των Old Season, αλλά θα ακούσουν και μερικές εκπλήξεις μιας και καταφέραμε να επεκτείνουμε τα όρια του ήχου που είχαμε στους προηγούμενους δίσκους. Και όπως και οι υπόλοιπες ηχογραφήσεις, όσο περισσότερο ακούτε τα τραγούδια, τόσο πιο αφηγηματικά και μουσικά γίνονται και πιο ξεκάθαρα για τον ακροατή.

 

Από το Δουβλίνο το 2005 όταν πρωτογράψατε τον Volume One μέχρι τώρα,μετά από 12 χρόνια,λίγων αλλά θριαμβευτικών εμφανίσεων τι έχει απομείνει να περιμένετε και να ελπίζετε ακόμα;

Πολλά!Θέλουμε να έρθουμε στην Ελλάδα σύντομα! Θέλουμε να επεκτείνουμε την βάση των ακροατών μας στην Ευρώπη τον επόμενο χρόνο αλλά και θα μπούμε στο στούντιο με νέα τραγούδια το 2019 !

oldseason5

Ένα μικρό μήνυμα για τους Έλληνες fans;

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες fans για την καταπληκτική τους συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια.
Ήσασταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μας εκτός Ιρλανδίας και έχουμε και θα έχουμε πολύ γερούς δεσμούς.
Κρατάτε μια ειδική θέση στην καρδιά της μπάντας.
Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα και θέλουμε να συναντήσουμε τους παλιούς αλλά και τους νέους μας φίλους από κοντά.

Στις λίστες μας, πριν ακόμα γίνει αυτή η συνέντευξη, υπάρχει το “Scavenger”.
Θέλετε να μας πείτε άλλα δύο που σας αρέσουν για να μπούν εκεί;

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε στο ‘Nevermore’ αλλά από εκεί και πέρα μπερδεύεται λίγο το πράγμα.Θα έλεγα το ‘A New Dawn’μετά.

 

oldseason6

 

Οι Old Season θα είναι κοντά μας στις 15 και 16 Μαρτίου στο Gagarin 205 και στο Up Hammers του 2019.
Θα τους γνωρίσουμε και θα του γνωρίσετε από κοντά σε ένα διήμερο metal που το περιμέναμε καιρό.

 

oldseason7

Black Velvet Radio

Pin It

interviewsbannerok1

agendabannerok1

newartistsbannerok1

newsbannerok1 

 

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO 2
livechat112211 mixcloud111