listenlive112211 ENED LIVE24 LOGO 300x150

Συνέντευξη Άλεξ Καββαδία | Ο χαμαιλέοντας της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής

kavadiassynenteyxh1

Άλεξ Καββαδίας. Ένα όνομα, δεκάδες συνεργασίες. Ένα από τα πιο "πολυμορφικά" πρόσωπα της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής.
Ένας καλλιτέχνης δίχως όρια και μάχιμος υποστηρικτής των ίσων δικαιωμάτων.

 

Άλεξ, είσαι από τους πλέον συνεντευξιαζόμενους καλλιτέχνες και το βιογραφικό σου γνωστό. Θα ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω, πώς νιώθεις που αυτό το βιογραφικό περιλαμβάνει τόσο μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα;

Ευγνώμων. Είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται κατά νου. Δέος απέναντί τους, είναι η δεύτερη. Ο Ψαραντώνης με το ντουέτο μας..η εμπειρία του να έχεις το opening act της Lady Gaga..ο Κωνσταντίνος Τζούμας να συμμετέχει στο video clip "Wonderland" όπως και όλοι οι υπ'ολοιποι που έχω συνεργαστεί...τύχη και τιμή. Νιώθω υπέροχα και κάθε μια από αυτές τις συνεργασίες είναι η προσωπική μου ψυχική περιουσία.

 

Ποιο είναι το κίνητρο πίσω από την κάθε νέα σου κυκλοφορία τραγουδιού;

Η ανάγκη μου να επικοινωνήσω τις σκέψεις μου, τα συναισθήματά μου, τα πιστεύω μου. Το τραγούδι είναι το μόνο μου "όπλο" για να πω όλα αυτά που "ζουν" μέσα μου. Να μεταφέρω προσωπικές εμπειρίες, να πω σε όλους πως δεν είναι μόνοι και πως όλα θα πάνε καλά.

 

 φωτο: Ιωάννα χατζηανδρέουkavadiassynenteyxh2

Βλέπουμε πώς έχεις μια ιδιαίτερη αδυναμία στην τέχνη του δρόμου, κοινώς τα street arts, μίλησέ μας γι' αυτό.

Είναι ένας μαγικός κόσμος μέσα στο γκρίζο της πανέμορφης Αθήνας. Τα βλέπω και φαντάζομαι μικρές ιστορίες να εκτυλίσσονται στο κέντρο της πόλης.
Έτσι αποφάσισα να γίνομαι μέρος των ιστοριών αυτών. Ξέρεις, λαμβάνω μηνύματα κατά καιρούς που μου εκφράζουν άνθρωποι το πόσο αυτές οι εικόνες τους φτιάχνουν τη μέρα! Είναι τόσο σημαντικό να μπορείς να φτιάξεις τη μέρα του άλλου, πόσο μάλλον με έναν τόσο απλό τρόπο, όπως είναι μια φωτογραφία. Πέραν δε, όλων αυτών θέλω να δείξω πόσο υπέροχοι είναι αυτοί οι παρεξηγημένοι καλλιτέχνες. Τι σπουδαία ταλέντα! Πολλές φορές τους βρίσκω στο δρόμο εν ώρα δράσης και με ενημερώνουν για τα νέα τους έργα και που βρίσκονται.

 

Το νέο σου τραγούδι φέρει τον τίτλο "Wonderland". Ποια είναι η δική σου;
Κατ' αρχάς να πω για το "Wonderland" πως οι υπέροχοι στίχοι και μουσική ανήκουν στη Φαίδρα Γραμμένου, η μουσική παραγωγή ανήκει στον Greggy K. και την Ren και οπτικοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Γρηγορακάκη σ ' ένα βίντεο με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Τζούμα και τη Δωροθέα Μερκούρη.
Αυτό το τραγούδι χρησιμοποιεί τη λέξη "wonderland" σαν έννοια η οποία συμβολίζει το δώρο του ανεκπλήρωτου έρωτα, όπου μέσα στο σκοτάδι του μπορεί να αφυπνιστεί και να αναδυθεί μια νέα ζωή και ένας νέος δημιουργικός και ρομαντικός εαυτός που δεν είναι πια σε λήθαργο.
Η δική μου wonderland είναι οι άνθρωποι που αγαπώ με ο,τι συνεπάγεται αυτό.

 

Τι σημαίνει για σένα αγάπη;

Αφοσίωση με πλήρη έλλειψη εγωισμού.

 

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου σχέδια;
Έτοιμάζω ένα νέο τραγούδι με ντουέτο έκπληξη! Stay alert!!

 kavadiassynenteyxh3

Eυχαριστούμε πολύ Άλεξ! Περιμένουμε με αγωνία!!
Σας ευχαριστώ και εγώ από καρδιάς!! Σας ακούω πάντα!! Κάνετε σπουδαία δουλειά!! Keep up the good work!!!

 

Επιμέλεια συνέντευξης : Chris Mouskos

Pin It

interviewsbannerok1

agendabannerok1

newartistsbannerok1

newsbannerok1 

 

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO 2
livechat112211 mixcloud111

 

jam banner