listenlive112211 ENED LIVE24 LOGO 300x150

Συνέντευξη Thunder | Ben Matthews: «Φτιάχνουμε μουσική για να ικανοποιήσουμε πρωτίστως εμάς, ελπίζοντας ό,τι θα αρέσει και στους υπόλοιπους ανθρώπους»

thunder1

 

Είστε απο τις μπάντες που παραμένετε τα ίδια μέλη κατά τη διάρκεια των χρόνων, με εξαίρεση την αρχή που άλλαξε 2 φορές ο μπασίστας. Τι είναι αυτό που πιστεύετε οτι σας κράτησε μαζί?

Ben Matthews: Η πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ και μια ατόφια αγάπη είναι αυτά που μας έχουν κρατήσει μαζί. Είμαστε ανεκτικοί ο ένας με την ιδιοσυγκρασία του άλλου και αγαπάμε αυτό που κάνουμε.

 thunder2

 

Μπήκατε ποτέ στον πειρασμό να αλλάξετε τον ήχο σας ή το είδος της μουσικής σας προκειμένου να έχετε περισσότερες πωλήσεις?

Ben Matthews: Αυτό είναι κάτι που δεν σκεφτήκαμε ποτέ. Είναι ανώφελο να προσπαθήσεις να προβλέψεις τι θα αγοράσουν οι άνθρωποι. Φτιάχνουμε μουσική για να ικανοποιήσουμε πρωτίστως εμάς, ελπίζοντας οτι θα αρέσει και στους υπόλοιπους ανθρώπους.

 

 

Στο ‘’Please remain seated’’ υπάρχουν επανεκτελέσεις δικών σας τραγουδιών. Απο πού προήλθε αυτή η ιδέα?

Ben Matthews: Όλο το άλμπουμ είναι μία επανεξέταση των προηγούμενων τραγουδιών της μπάντας. Το είχαμε σκεφτεί μέσα στα χρόνια αλλα θέλαμε πολύ να εξερευνήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά τα τραγούδια. Δεν θέλαμε απλά να αντικαταστήσουμε τις ηλεκτρικές κιθάρες με τις ακουστηκές και να κάνουμε απλά ένα unplugged άλμπουμ.

 thunder3

 

Βλέπετε διαφορές στον τρόπο ηχοράφησης σήμερα? Θεωρείτε οτι είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολα για μία νέα μπάντα να επιτύχει?

Ben Matthews: Ο τρόπος ηχογράφησης έχει αλλάξει και αλλάζει συνεχώς απο την αρχή μέχρι και σήμερα. Οι τεχνολογικές βελτιώσεις έχουν αλλάξει όσο είναι δυνατό, κάποιες προς το καλό και κάποιες οχι. Οι βασικές αρχές της δημοσιότητας στη μουσική δεν θα αλλάξουν, μόνο η μέθοδος που τη πετυχαίνεις.Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ίντερνετ έχουν καταφέρει να μπορείς να αποκτήσεις ένα κοινό πιο εύκολα αλλά πλημμύρισαν την βιομηχανία με πολλές επιλογές, συνεπώς, είναι δύσκολο να ξέρεις αν τελικά είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο.

 

 

Υπάρχει κάποιο άλμπουμ που είναι λίγο πιο σημαντικό απο τα υπόλοιπα αλλά και πιο καθοριστικό για την πορεία σας?

Ben Matthews: Το άλμπουμ που φτιάχνουμε τώρα είναι πάντα το πιο σημαντικό καθώς διευκρινίζει που βρισκόμαστε μουσικά. Το πρώτο μας άλμπουμ ήταν μία δήλωση των αρχικών μας προθέσεων αλλά κάθε άλμπουμ μετράει.

 

 

Τί σας κάνει τόσο ιδιαίτερους στα live?

Ben Matthews: Αυτή είναι ερώτηση για το κοινό. Εμείς διασκεδάζουμε πάρα πολύ να παίζουμε live και περνάμε ωραία, μάλλον αυτό φαίνεται και στην εμφάνιση. Κανένας απο τη μπάντα δεν μας έχει δεί live.

 

 

Έχετε παίξει με πολύ διάσημες μπάντες. Ποια στιγμή είναι πιο σημαντική για εσάς?

Ben Matthews: Έχοντας τον Jimmy Page και τον Robert Plant πρίν απο εμάς στο Λονδίνο, λέγαμε οτι οι Led Zeppelin μας άνοιξαν το show.

 

 

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον?

Ben Matthews: Eκτός Ευρώπης για μια περιοδεία, θα φύγουμε την ημέρα που πρόκειται να γίνει το Brexit. Δεν είμαστε σίγουροι οτι θα γυρίσουμε πίσω στη χώρα!

 

 

Θα έρθετε ξανά στην Ελλάδα?

Ben Matthews: Αν μας δοθεί η ευκαιρια, θα θέλαμε πολύ να παίξουμε ξανά στην Ελλάδα. Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι φανταστικές αλλά το να κάνουμε ένα show θα ήταν ακόμα καλύτερο.

 

 

Αν επέλεγες ένα τραγούδι για την βιογραφία σου ποιό θα ήταν αυτο?

Ben Matthews: Until my dying day – ή τελοσπάντων κάπως έτσι είναι.

 

 

Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα στους Έλληνες fans σας?

Ben Matthews: Ελλάδα, η χώρα της Δημοκρατίας, του πολιτισμού, των μαθηματικών και της rock.

 

 

Επιμέλεια Συνέντευξης: Chris Mouskos, Έλενα Μαντά
Μετάφραση: Έλενα Μαντά

 

Black Velvet Radio

Pin It

interviewsbannerok1

agendabannerok1

newartistsbannerok1

newsbannerok1 

 

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO 2
livechat112211 mixcloud111