listenlive112211 ENED LIVE24 LOGO 300x150

Συνέντευξη Adrian Hates | Diary Of Dreams

diaryofdreams1

 

Γεια σου Adrian, πως είσαι;

Adrian Hates: Μια χαρά, ευχαριστώ. Μόλις επιστρέψαμε από περιοδεία στη Νότια Αμερική, ετοιμαζόμαστε για Βόρεια Αμερική και Γερμανία. Πολυάσχολοι, αλλά χαρούμενοι.

 

diaryofdreams2

 

Πως είναι τα πράγματα στους Diary of Dreams αυτή τη περίοδο?

Adrian Hates: Όπως είπα, είμαστε στη μέση της περιοδείας, πάντα ψάχνουμε καινούρια και 'περίεργα' μέρη για να παίξουμε. Φέτος θα παίξουμε στον Καναδά. Επίσης, ετοιμάζουμε το νέο άλμπουμ. Πάντα προσπαθούμε να είμαστε ενεργοί, ασχολούμαστε πολύ και με τα social media και τους fans.

 

Πες μας λοιπόν για το νέο άλμπουμ.

Adrian Hates: Ναι, το δουλεύουμε, έχω πολλά νέα τραγούδια, αρχικά drafts βέβαια. Θα πάρει πολύ καιρό ακόμα, δεν θέλω να πω κάτι στη τύχη, θα πάρουμε όσο χρόνο χρειαστεί για να βγει κάτι καλό.

 

Ποια είναι η συνήθης διαδικασία για την ηχογράφηση ενός άλμπουμ;

Adrian Hates: Πάντα λέω οτι η διαδικασία για να γράψουμε ένα άλμπουμ είναι να μην έχουμε μια διαδικασία. Προσπαθώ να μην επαναλαμβάνομαι, να μην έχω μια ρουτίνα. Γράφω τραγούδια στην ακουστική κιθάρα, μετά τους στίχους, μετά ηχογραφούμε. Άλλες φορές όμως γράφω πρώτα τους στίχους, κάποιες φορές μπορεί να έχω μόνο ένα ρυθμό, μια μελωδία, πάντα κάτι διαφορετικό. Μου αρέσει πολύ η ελευθερία, να κάνω οτι θέλω και να εμπνευστώ από αυτό. Μπορεί να έχω απλά μια ιδέα, ένα συναίσθημα και να κάτσω στο πιάνο, ή στα ντραμς ή να πάρω την κιθάρα, οτιδήποτε.

 

 

Πως διαλέγεις ποια τραγούδια θα ηγογραφήσετε;

Adrian Hates: Είναι μια ροή, μια συνεχής κίνηση όλη η διαδικασία. Δεν είναι οτι λέμε θα κάτσουμε κάτω και θα κάνουμε αυτό και έτσι ακριβώς.

 

Κάποια από το άλμπουμ σας ήταν μονοθεματικά. Σε εμπνέει περισσότερο να διαλέγεις ένα συγκεκριμένο θέμα για όλο το άλμπουμ;

Adrian Hates: Ναι, κάποιες φορές είναι ωραίο να έχεις ένα μόνο θέμα, όπως στο Nigredo, αυτό είναι το πιο μονοθεματικό μας άλμπουμ. Είναι εξαιρετικό να δουλεύεις έτσι αλλά είναι και το πιο απαιτητικό και εξαντλητικό στυλ, πρέπει κάθε τραγούδι να ανταποκρίνεται στην ιστορία. Άλλες φορές το να γράφεις ένα άλμπουμ όπου το κάθε τραγούδι είναι ανεξάρτητο σου δίνει περισσότερη ελευθερία. Κάποιες φορές προτιμώ αυτό, άλλες το άλλο. Άρα είναι θέμα διάθεσης, θέλω να γράψω για πολλά μικρά θέματα ή ένα μεγάλο όπως στο Hell in Eden και μερικά άλλα;

 

 

Έχεις κάποιο θέμα που σου αρέσει περισσότερο να γράφεις για αυτό;

Adrian Hates: Όχι ιδιαίτερα, αλλάζει κάθε φορά ανάλογα και με την κατάσταση στο κόσμο γενικάorld.

 

Πως αντιλαμβάνεσαι την επιτυχία της μπάντας; Το περίμενες όταν ξεκινούσατε;

Adrian Hates: Αυτή είναι μια ωραία ερώτηση, γιατί είναι δύσκολο να ορίσεις την επιτυχία. Η μπάντα εξελίχθηκε βήμα βήμα, δεν είναι οτι κάναμε επιτυχία αμέσως. Οπότε δεν θα πω οτι ένιωσα κάποια συγκλονιστική αλλαγή. Είμαστε ακόμα σε έναν ανεξάρτητο χώρο, μια μεσαίου μεγέθους μπάντα. Όταν ακούω για επιτυχημένους καλλιτέχνες σκέφτομαι τον Sting ή τους Metallica, μεγάλες μορφές γενικά. Είμαστε απλά ευτυχείς και τυχεροί που μπορούμε και το κάνουμε αυτό, και έχουμε υπέροχους ανθρώπους γύρω μας. Δεν θα μας χαρακτήριζα ως επιτυχημένους.

 

 

Ηχογραφείτε εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχει κάτι που δεν έχετε καταφέρει ακόμα ή θα θέλατε να κάνετε;

Adrian Hates: Πάρα πολλά πράγματα, χιλιάδες ιδέες, πολλοί πιθανοί συνεργάτες. Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μου και για ταξίδια. Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος αν έχεις 3 μπάντες, δικιά σου δισκογραφική και περιοδείες. Πρέπει κάτι να θυσιάσεις.

 

Πως θα συνέκρινες την διαδικασία των ηχογραφήσεων σε σχέση με το παρελθόν;

Adrian Hates: Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορές σήμερα σε σχέση με τα 80s-90s που ξεκινήσαμε. Είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Δεν υπήρχε ίντερνετ τότε, downloading, e-mails. Έχουν αλλάξει τα πάντα στην σύνθεση, στην ηχογράφηση, στην παραγωγή. Είναι μεν η ιδια διαδικασία αλλά κάθε βήμα γίνεται διαφορετικά. Δεν έχω προτίμηση πάντως. Παλαιότερα χρειαζόσουν περισσότερο χρόνο αλλά μόνο για τη μουσική. Σήμερα, έχεις πολύ γραφειοκρατία, οργάνωση και βέβαια τα social media. Ξοδεύω τουλάχιστον 1 ολόκληρη μέρα στα social media, κάτι που φυσικά δεν υπήρχε παλαιότερα. Αυτή η μέρα θα ήταν το ρεπό μου. Μου αρέσει η άμεση επικοινωνία με τους φανς, αλλά τρώει πολύ χρόνο. .

 

 

Τι συμβουλή θα έδινες σε νέες μπάντες σήμερα;

Adrian Hates: Δεν ξέρω αν θα ξεκίναγα μια μπάντα σήμερα αν δεν είχα το παρελθόν που έχω. Το να ξεκινήσεις μια μπάντα σήμερα είναι ... γάμα τα (σ.σ. It's a bitch). Τόσα πολλά πράγματα να κάνεις, να ξέρεις. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ καλός, και έξυπνος για να επιβιώσεις. Στα 80s έπρεπε απλά να είσαι καλός μουσικός. Αν ήσουν εσωστρεφής δεν είχε καμία σημασία γιατί κανείς δεν σε έβλεπε. Σήμερα πρέπει να είσαι τελείως εξωστρεφής, να ταίσεις τον κόσμο στα social media με βίντεο, σέλφις. Είναι δύσκολο να τα καταφέρεις. Νομίζω, η συμβουλή μου θα ήταν να βρουν τον ήχο τους, το πάθος τους και το δικό τους τρόπο ανεξάρτητα του τι λένε οι άλλοι. Όταν ξεκίνησα το 99.9% των ανθρώπων γύρω μου έλεγαν οτι δεν θα τα καταφέρω. Αυτό αποδεικνύει οτι οι άνθρωποι δεν έχουν πάντα δίκιο. Αν έχεις το πάθος, κάντο.

 

Εμπνέεσαι από την πολιτική κατάσταση για τη μουσική σου;

Adrian Hates: Υποσυνείδητα, ναι. Επηρρεάζει τους πάντες. Γράφω κυρίως για την διαστροφή της ανθρωπότητας οπότε η πολιτική είναι μεγάλο μέρος αυτής. Δεν σχολιάζω κόμματα και κυβερνήσεις, απλά ότι βλέπω. Δεν μπορείς να αποφύγεις την πολιτική, αλλά απλά έχει σημασία το πως τη βλέπεις.

 

 

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου μπάντες;

Adrian Hates: Δεν έχω μια συγκεκριμένη. Είναι θέμα εποχής, αν μια μπάντα έχει νέο άλμπουμ και μου αρέσει το ακούω συνέχεια. Για ένα διάστημα ήταν οι Katatonia που λάτρευα. Άλλες φορές μπορεί να είναι μουσική electronica ή κλασική ή κάποιος τραγουδοποιός απλά. Δεν έχει να κάνει με το είδος, αλλά αν είναι φτιαγμένο με πάθος και μιλάει στην καρδιά μου, το ακούω

 

Πότε θα δούμε τους Diary of Dreams στην Ελλάδα ξανά;

Adrian Hates: Σύντομα ελπίζω, πάντα είναι ωραία να παίζουμε στην Ελλάδα. Νομίζω η πρώτη φορά ήταν το 97, έχουμε πολλούς φίλους εκεί. Υπάρχουν συζητήσεις για ένα project στην Ελλάδα αλλά είναι πολύ νωρίς και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Να είστε σίγουροι οτι έχω πάντα την Ελλάδα στο μυαλό μου και προσπαθώ να παίζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

 

 

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους Έλληνες φανς;

Adrian Hates: Είμαστε ευτυχείς για την υποστήριξη σας, έχουμε πάρα πολλούς φίλους εκεί και δεν το λέω για να το πω, το εννοώ από την καρδιά μου. Είμαστε τυχεροί που σας έχουμε, εύχομαι να είμαστε σε μια σκηνή στην Ελλάδα πολύ σύντομα.

 

diaryofdreams3

 

 

Επιμέλεια Συνέντευξης: Chris Mouskos, Έλενα Μαντά
Μετάφραση: Μάριος Ρηγόπουλος

 

Black Velvet Radio

Pin It

interviewsbannerok1

agendabannerok1

newartistsbannerok1

newsbannerok1 

 

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO 2
livechat112211 mixcloud111