listen live button    

Συνέντευξη Steelheart | Miljenko Matijevic: «Ό,τι κάνω είναι αυτό που έζησα, αγάπησα και μετά δόθηκε στον κόσμο»

steelheart1

 

Miljenko, είμαστε πολύ χαρουμενοι που μιλάμε μαζί σου, είσαι ένας εκπληκτικός τραγουδιστής – τραγουδοποιός και είναι μεγάλη μας χαρά.
Ας ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση λέγοντάς μας για την τρέχουσα κατάσταση στους Steelheart. Που βρίσκεστε τώρα? Έχετε κάποια σχέδια που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας?

Miljenko Matijevic: Ευχαριστώ πολύ. Όπως πάντα δουλεύω σκληρά σε πολλά προτζεκτ. Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να κάνω σε αυτή τη ζωή που δεν είμαι σίγουρος αν θα μου φτάσει ο χρόνος. Παρ 'όλα αυτά, το τρέχον έργο είναι τώρα είναι το πακέτο της επετείου των 30 χρόνων των Steelheart. Δημιουργούμε DVD και άλμπουμ από ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Επίσης, στο πακέτο εξετάζουμε ένα Coffee table book ή μια τεράστια αφίσα για όλες τις φωτογραφίες και περιοδικά από τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό θα είναι μια κυκλοφορία για τον Δεκέμβριο του 2019.

 

steelheart2

 

Τι να περιμένουμε στο μέλλον?
Miljenko Matijevic: Περισσότερη μουσική σίγουρα. Αισθάνομαι οτι είναι καιρός για περισσότερα project δικά μου. Επίσης, υπάρχουν ταινίες στον ορίζοντα.

 

 

Η μουσική σας δεν έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια των χρόνων παρά τις κάποιες παραλλαγές οι οποίες ήταν απαραίτητες, κατά η γνώμη μου, ώστε να προσαρμοστεί στο σήμερα. Θελήσατε ποτέ να αλλάξετε την μουσική σας προκειμένου να έχετε περισσότερες πωλήσεις?

Miljenko Matijevic: Πάντα έγραφα οτι ερχόταν απ’την καρδιά. Ωστόσο, πρέπει πάντα να θυμόμαστε όταν παράγουμε άλμπουμ να μην πηγαίνουμε πολύ μακριά απο αυτό που είναι οι Steelheart. Δεν θέλουμε να πάμε πίσω, αλλά δεν θέλουμε να χάσουμε την ακεραιότητα που έφερε τη μπάντα στην πρώτη θέση.

 

 

Γράφεις τα τραγούδια. Μπορείς να μας περιγράψεις πως προκύπτει ένα τραγούδι και ποιές είναι οι επιρροές σου?

Miljenko Matijevic: Ένα τραγούδι μπορεί να έρθει οπουδήποτε – οποτεδήποτε. Δεν υπάρχουν κανόνες και το ‘’κλειδί’’ είναι να το ακούς όταν έρχεται απο το σύμπαν και να μην τεμπελιάσεις να το γράψεις. Τραγουδώ στο τηλέφωνο? Το γράφω. Οτιδήποτε χρειάζεται ώστε να μη χαθεί η πληροφορία. Εμπνεύσεις είναι παντού και με προκαλούν με πολλούς τρόπους. Μερικές φορές ξυπνάω στη μέση της νύχτας με στίχο ή μελωδία. Πάντα σηκώνομαι και το ηχογραφώ ή το γράφω. Απο εκεί και μετά το τραγούδι γράφεται μόνο του.

 

 

Διακρίνεστε για τις υπέροχες και γεμάτες ενέργεια μπαλάντες. Είναι αυτά τα τραγούδια προσωπικές εμπειρίες?

Miljenko Matijevic: Ο,τι κάνω είναι αυτό που έζησα, αγάπησα και μετά δόθηκε στον κόσμο.

 

 

Τι πιστεύεις για την ηχογράφηση στις μέρες μας? Ειναι πιο εύκολα ή όχι?

Miljenko Matijevic: Όλα εξαρτώνται. Μερικές φορές ναι και μερικές φορές έχεις τόσες πολλές επιλογές να αρχίσεις να ασχολείσαι με πράγματα που θα έπρεπε να αφήσεις ήσυχα. ‘Ετσι καταλήγεις να σπαταλάς ώρες και να κάνεις ένα κύκλο που σε φέρνει πάλι εκεί που ξεκίνησες. Αυτό που χρειάζεται είναι να κρατάς τη μπάντα σφιχτά και βασικά να είναι όλα έτοιμα για εγγραφή. Αυτό που γράφει είναι αυτό που είναι και δεν μπορεί να φτιαχτεί. ‘Η το έχεις ή δεν το έχεις. Ειλικρινά, δεν μου αρέσει πια να είμαι στο στούντιο 14 ώρες. Θέλω να μπαίνω, να το κάνω και να φεύγω.

 

 

Με ποιόν μουσικό, εν ζωή ή όχι, θα ήθελες να μοιραστείς τη σκηνή?

Miljenko Matijevic: Amadeus, Jimmy Page.

 

Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα τραγούδι απο τη δισκογραφία σου, το οποίο περιγράφει τη ζωή σου, ποιό θα διάλεγες και γιατί?

Miljenko Matijevic: Δύσκολο να απαντήσω, καθώς όλα τα τραγούδια που έχω γράψει είναι μέρος μου. Όλα έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Για ένα μόνο τραγούδι που περιγράφει τη ζωή μου είναι αδύνατο. Όλα τα τραγούδια δημιουργούν το βιβλίο των ταξιδιών μου μέσα από αυτή τη ζωή.

 

 

Εδώ στην Ελλάδα, οι άνθρωποι σας αγαπούν. Θα σας δούμε ποτέ εδώ?

Miljenko Matijevic: Σας αγαπάμε επίσης! Ελπίζουμε οτι θα επιστρέψουμε. Θέλω πολύ να παίξω και να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους. Ναι, πιστεύω οτι θα γίνει στο μέλλον.

 

 

Τί θα ήθελες να πείς στους Έλληνες fans σας?

Miljenko Matijevic: Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Το εκτιμώ πραγματικά αυτό !!! Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ το χάρισμά μου με όλους εσάς! Ελπίζω ότι η τέχνη μου θα σας φέρνει πάντα χαρά, ευτυχία, όραμα, αγάπη και ειρήνη. Σας αγαπώ όλους!

 

steelheart3

 

 

Επιμέλεια Συνέντευξης: Chris Mouskos, Έλενα Μαντά
Μετάφραση: Έλενα Μαντά

 

Black Velvet Radio

Pin It

interviewsbannerok1

agendabannerok1

newartistsbannerok1

newsbannerok1 

 

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 livechat112211  mixcloud111


ENED LIVE24 LOGO 300x150

Internet radio

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1