listenlive112211 ENED LIVE24 LOGO 300x150

Συνέντευξη Dave Meniketti | Για πάντα Y&T

yt2

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να σας μιλήσουμε και να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την απάντηση στις παρακάτω ερωτήσεις.

 

yt3

 

Επιστρέψατε το 2018 με το '' Acoustic Classic album ''. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν σχέδια για ένα νέο άλμπουμ;

Dave Meniketti: Δεν υπάρχουν σχέδια ακόμη ,αλλα τελικά θα εχουμε νέα ηχογράφηση. Ελπίζουμε οτι θα ξεκινήσυμε φέτος και θα τελειώσουμε του χρόνου αν τελικά το πρόγραμμα της περιοδίας μας μας το επιτρέψει.

 

 

Εντός 6 ετών, δυστυχώς χάσατε 6 μέλη απο την μπάντα. Πώς αισθάνεσαι τώρα?

Dave Meniketti: Έχουμε χάσει 3 από τα 4 αρχικά μέλη. Ο Leonard Haze, ο Joey Alves και ο Phil Kennemore μαζί με τον καλό φίλο και soundman μας Tom Size. η σύζυγος του Φίλλερ πέθανε επίσης.
Όταν ο Joey πέθανε, πραγματικά με πόνεσε πολύ. Είναι παράξενο συναίσθημα να είσαι το μοναδικό αρχικό μέλος που επέζησε. Την εποχή που πέθαναν, όλοι ήταν ακόμα νέοι που το έκανε ακόμα πιο τραγικό. Αλλά κανένας από μας δεν βγαίνει ζωντανός, οπότε πρέπει τελικά σηκωθούμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας εμπνέει. Για μένα, αυτό ήταν απλό - συνέχισα να παίζω μουσική.

 

 

Ηχογραφείς από το 1976 και έχεις ήδη 43 χρόνια εμπειρίας. Υπάρχει κάτι που δεν έχεις κάνει ακόμα;

Dave Meniketti: Ναι, είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχω κάνει ακόμη. Αλλά είμαι ευχαριστημένος με αυτό που έχω επιτύχει με τη ζωή μου, έτσι δεν υπάρχει μια εμπειρία που με περιπλέκει να εκπληρώσω αυτή τη στιγμή.

 

 

Υπάρχουν σχέδια για live εμφάνιση στην Ελλάδα?

Dave Meniketti: Πάντα υπάρχουν σχέδια να έρθουμε σην Ελλάδα. Είναι όλα σχετικά με τη διαδρομή της περιοδείας που μπορεί να το κάνει να λειτουργήσει. Το αφήνω αυτό στον διευθυντή / πράκτορά μας για να συμβεί. Όλοι ελπίζουμε να παίξουμε και πάλι στην Ελλάδα.

 

 

Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ για τη μπάντα?

Dave Meniketti: Τον περασμένο μήνα είδαμετην πρώτη ακατέργαστη περικοπή της ταινίας, οπότε το προσωπικό του ντοκιμαντέρ λέει ότι πρέπει να γίνει εγκαίρως για να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του έτους.

 

 


Τι να περιμένουμε να δούμε στο ντοκιμαντέρ?

Dave Meniketti: Η ιστορία της μπάντας, πώς τα μέλη συναντήθηκαν και πολλές ιστορίες για τη σταδιοδρομία μας. Πολλοί rock stars βρίσκονται επίσης στο ντοκιμαντέρ, μιλώντας για την εμπειρία τους με τoυς Y & T. Υποψιάζουμε ότι οι περισσότεροι θα το αγαπήσουν.

 

 

Είστε μια μπάντα που ξεχωρίζει για την ενέργειά σας στις ζωντανές εμφανίσεις σας και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στο κοινό σας. Από πού παίρνετε αυτή την ενέργεια ακόμα και μετά από τόσα χρόνια;

Dave Meniketti: Μπορώ μόνο να ευχαριστήσω τους γονείς μου για αυτό. Γενετικά,υποθέτω οτι είμαι ευλογημένος να κινούμαι απόλυτα απο τη μουσική και βγαίνει αυτό σε κάθε εμφάνιση. Είναι το ίδιο για κάθε έναν από εμάς στη μπάντα. Μαζί εμπνέουμε ο ένας τον άλλον, όπως μας εμπνέουν οι οπαδοί που αναβαθμίζουν τα ενεργειακά μας επίπεδα

 

 

Υπάρχει κάποια στιγμή στην καριέρα σας ότι θεωρείται λίγο πιο σημαντική από τις υπόλοιπες;

Dave Meniketti: Οι δεκαετίες του '70 και του '80 ήταν σημαντικές από επιχειρηματική άποψη, διότι το στυλ μουσικής μας ήταν μανία εκείνη την εποχή, αλλά μου αρέσει αυτή η περίοδος της καριέρας μου. Απολαμβάνω αυτή τη στιγμή γιατί η μπάντα είναι φοβερή, η φωνή μου είναι τόσο δυνατή όσο ποτέ δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πίεση από στελέχη δισκογραφικών εταιρειών. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε απλά να φέρουμε μουσική στους ανθρώπους.

 

 

Είστε τώρα σε περιοδεία; Βλέπω ότι σε πολλά μέρη που πρόκειται να επισκεφθείτε η συναυλία είναι sold out. Πώς αισθάνεσαι γι 'αυτό?

Dave Meniketti: Είναι πάντα μια μεγάλη αίσθηση να ξέρετε ότι έχει γίνει sold out σε έναν χώρο. Ευτυχώς, sold out ή όχι, έχουμε υπέροχες εμφανίσεις παντού όπου παίζουμε. Οι φίλοι των Y & T είναι πραγματικά εξαιρετικοί σε εμάς και το εκτιμούμε με το να παίζουμε πάνω από 2 ώρες τη νύχτα γι 'αυτούς και εμάς.
Και ναι, είμαστε σχεδόν πάντα σε περιοδεία. Απλά τελείωσε μια περιοδεία 2 μηνών γύρω από τις ΗΠΑ, παίξαμε ήδη την Ιαπωνία και τη Χαβάη φέτος και θα παίξουμε την 2μηνη ευρωπαϊκή και βρετανική περιοδεία μας σε λίγους μήνες. Δεν θα το είχαμε με άλλο τρόπο.

 

 

Θα θέλατε να πείτε κάτι στους Έλληνες fans σας;

Dave Meniketti: Σας ευχαριστούμε που είστε φίλοι των Y & T και ελπίζουμε να παίξουμε στην Ελλάδα ξανά σύντομα.

Cheers!
Dave Meniketti

 

yt4

 

Ευχαριστούμε πολύ!
Ελπίζουμε να σας δούμε στην Ελλάδα συντομα!

 

Επιμέλεια Συνέντευξης: Έλενα Μαντά, Chris Mouskos
Μετάφραση: Έλενα Μαντά

 

Black Velvet Radio

Pin It

interviewsbannerok1

agendabannerok1

newartistsbannerok1

newsbannerok1 

 

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO 2
 livechat112211  mixcloud111