listenlive112211 ENED LIVE24 LOGO 300x150

Συνέντευξη Genus Ordinis Dei | «Δουλεύουμε πάνω στο νέο μας άλμπουμ το οποίο θα είναι εκρηκτικό»

godin1

 

Γειά σας Genus Ordinis Dei!
Ποιοί είναι οι Genus Ordinis Dei; Πως γνωριστήκατε και πως ξεκίνησε το συγκρότημα;

Γειά σας! Είμαστε ένα συμφωνικό death metal συγκρότημα απο την Ιταλία. Γνωριστήκαμε γιατί μένουμε όλοι στην ίδια πόλη, Κρέμα ονομάζεται στην βόρεια Ιταλία και όλοι μας ήμασταν σε διαφορετικά συγκροτήματα πριν φτιάξουμε τους Genus Ordinis Dei. Καταλάβαμε οτι έχουμε τους ίδιους στόχους και επίσης παρόμοια μουσική “γλώσσα” αλλά και γούστο, και έτσι αποφασίσαμε να γίνουμε συγκρότημα το 2012 και απο τότε συνεχίζουμε μαζί !

 

godin3


Τι σας έκανε να επιλέξετε αυτό το είδος μουσικής και πόσο καιρό σας πήρε να βρείτε το προσωπικό σας στυλ;

Ξέραμε απο την αρχή τι θέλαμε να κάνουμε, ύστερα ο καθένας έφερε στο συγκρότημα κάτι πιο προσωπικό και αυτο ήταν! Νομίζω οτι το μουσικό μας στυλ εξελλίσεται συνεχώς, οπότε ίσως μας πάρει όλη μας τη ζωή!

 

 

Έχετε κυκλοφορήσει δυο full length albums και ένα EP, λέγοντας πως θα είναι τριλογία. Πώς γεννήθηκε η ιδέα αυτή και ποιά η ερμηνεία της; Για να ολοκληρωθεί η ιδέα της τριλογίας θα περιμένουμε και τρίτο full length album; H ολοκληρώθηκε συμπεριλαμβανομένου του EP;

Ναι, χτίζουμε κάθε άλμπουμ ως κομμάτι μιας τριλογίας αλλά πραγματικά μόνο το “The Middle” είναι ένα κεφάλαιο απο αυτή. Η ιδέα της τριλογίας θα αποκαλυφθεί στα επόμενα άλμπουμ, όμως δεν θα κάνω spoil τους τίτλους αν και και μπορείτε να μαντέψετε ποιοί θα είναι..Κάθε άλλο άλμπουμ όπως το Great Olden Dynasty ή το ΕΡ είναι σαν παρακλάδι της κύριας θεματολογίας. Σε κάθε τραγούδι απο κάθε άλμπουμ υπάρχει ένα κύριο θέμα που συνδέεται στην κύρια ιστορία. Είναι λίγο “nerdy” αλλά μας αρέσει πολύ!

 


Απο που εμπνέεστε τη μουσική και τους στίχους σας;

Ζούμε στην Ιταλία οπότε είμαστε περικυκλωμένοι απο ιστορία και τέχνη, και εμπνεόμαστε απο το περιβάλλον. Επίσης συνήθως εμπνεόμαστε απο ταινίες, σειρές και φυσικά απο την ίδια την μουσική.

 


Ποια 3 τραγούδια θα επιλέγατε για να συστηθείτε σε έναν νέο ακροατή;

Θα έλεγα το “Red Snake” απο το ΕΡ, το “The Flemish Obituary” απο το “Great Olden Dynasty” και το “The Fall” απο το “The Middle”.

 

 

Στο δεύτερο album “Great Olden Dynasty” και στο τραγούδι “Salem” συνεργαστήκατε με την Cristina Scabbia των Lacuna Coil. Με ποιούς άλλους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Θα θέλαμε πολύ να συνεργαστούμε με τον Roy Khan (ex Kamelot) σε ένα πιο “ενδοσκοπικό” τραγούδι λόγω της μοναδικής του φωνής. Επίσης τον Mikael Akerfeldt των Opeth ή τον Jonas Renske των Katatonia.

 


Έχετε κάνει μια πολύ καλή διασκευή στο “Hail and Kill” των Manowar. Γιατί επιλέξατε αυτό το τραγούδι;

Γιατί είναι ένα απο τα αγαπημένα μας τραγούδια! Είναι ένα προσωπικό αφιέρωμα σε μια απο τις μπάντες που μας ενέπνευσαν να ξεκινήσουμε να παίζουμε μουσική. Μια απο τις πρώτες metal μπάντες που ακούσαμε.. και επίσης αυτή είναι η χρονιά τους.. θέλαμε να τους γιορτάσουμε!

 


Τι θέλουν να πετύχουν οι Genus Ordinis Dei, πως θέλουν να τους αναγνωρίζει ο κόσμος και ποιά είναι τα όνειρα τους;

Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε tourσε όλο τον κόσμο και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε μουσική σκηνή που παίζουμε. Μας αρέσει να μεταφέρουμε την ενέργεια μας στο κοινό μας και μας αρέσει πολύ όταν το κοινό τραγουδάει τα τραγούδια μας μαζί μας! Αυτό είναι όλο!

 


Έχετε κάνει περιοδείες με ονόματα όπως Lacuna Coil, Evergrey, Dark Tranquillity κ.α. Με ποιούς θα ήταν το “όνειρο” να βρεθείτε σε περιοδεία;

Με τους Lamb of God, Gojira, Fleshgod Apocalypse (με τους οποίους θα κάνουμε ένα live την 1η Ιουνίου), απλά για να πούμε 3 ονόματα όμως είναι και πολλοί άλλοι.

 


Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το ευρωπαικό σας tour σας με τους Evergrey, Bloodred Hourglass και Crossing Eternity, όπου σας είδαμε live και στην Αθήνα και πραγματικά ήταν πολύ καλή η εμφανισή σας. Ποιες ήταν οι δικές σας εντυπώσεις;

Πρώτα απο όλα, σας ευχαριστούμε που ήσασταν εκεί! Ήταν σούπερ! Ήταν ένα φανταστικό rock ‘nrolltourμε κάθε έννοια. Πέρασαμε πολύ ωραία και ουσιστικά γίναμε οικογένεια κατά την διάρκεια του tour. Είμαστε ακόμα σε επικοινωνία με τους υπόλοιπους και μας λείπουν ακόμα. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία και επίσης ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μας.

 


Έχετε ανακοινώσει την κυκλοφορία ενός single σύντομα. Αυτό σημαίνει οτι μπορούμε να περιμένουμε ακόμα ένα album σύντομα;

Ναι, όμως το single δεν θα είναι μέρος του άλμπουμ. Σίγουρα έχουμε κάτι μεγάλο που θα ανακοινωθεί και μπορείτε να περιμένετε και άλλα πράγματα αργότερα μέσα στην χρονιά.

 


Υπάρχει κάτι άλλο που βρίσκεται στα άμεσα σχεδιά σας;

Έχουμε ένα μεγάλο φεστιβάλ όπου παίζουμε μαζί με τους Arch Enemy, Fleshgod Apocalypseκαι Darkane και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Όπως είπα πριν, δουλεύουμε πάνω στο νέο μας άλμπουμ το οποίο θα είναι εκρηκτικό!

 

 

Για το κλείσιμο, υπάρχει κάτι που θέλετε να προσθέσετε; Επίσης θα θέλαμε ένα μήνυμα για τους έλληνες ακροατές.

Οτι μας αρέσει πολύ να παίζουμε στην Ελλάδα! Το κοινό είναι τρελό! Περάσαμε πολύ ωραία εκεί και ανυπομονούμε να έρθουμε ξανά!

 

godin2

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε στην Ελλάδα σύντομα!

Ευχαριστούμε πολύ! Θα σας δούμε σύντομα! Hail!

 

 

 

Επιμέλεια Συνέντευξης: Chris Mouskos, Ελένη Κτίστη

 

Black Velvet Radio

Pin It

interviewsbannerok1

agendabannerok1

newartistsbannerok1

newsbannerok1 

 

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO 2
 livechat112211  mixcloud111