listen live button  mytunerlogo3

Καραντίνα | Έξι τραγούδια για τον χρόνο

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Καραντίνα Έξι τραγούδια για τον χρόνο1

 

Διανύουμε τη περίοδο του εγκλεισμού αυτές τις ημέρες παγκοσμίως και είναι η κατάσταση περίεργη και πρωτόγνωρη για όλους μας. Συνηθισμένοι να σκορπάμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε ανούσια ή και όχι, πράγματα, έχουμε αναγκαστεί να πρέπει να γίνουμε περισσότερο δημιουργικοί ώστε να βρούμε τον τρόπο να γεμίσουμε τον, άπλετο πια, χρόνο μας.

Κάπως ετσι κατέληξε να ξεκινήσει και το άρθρο αυτό. Μη μπορώντας να θυμηθώ ποια ήταν η τελευταία φορά που είχα όλον αυτόν τον χρόνο και ενώ θυμάμαι συνέχεια να φωνάζουμε για το αντίθετο, άρχισα να ψάχνω κομμάτια που να μας θυμίζουν τι είναι η έννοια του χρόνου και να δούμε λίγο όλο αυτό που ζούμε διαφορετικά. Έχουμε πολλοί τη πολυτέλεια να περνάμε περισσότερο χρόνο πια με τους ανθρώπους μας, την οικογένεια μας, άλλοι ίσως όχι, αλλά πάντα είναι εδώ η μουσική για όλους μας.

Όταν λοιπόν όλα αυτά θα είναι πια ένα μακρινό παρελθόν, ας επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας και να σεβαστούμε τον χρόνο μας που είναι πολυτιμότερος απ’όσο νομίζουμε.

 

 

1. Δεν θα μπορούσα παρά να ξεκινήσω με Pink Floyd και Time

“Every year is getting shorter never seem to find the time.
Plans that either come to naught or half a page of scribbled lines
Hanging on in quiet desperation is the English way
The time is gone, the song is over,
Thought I'd something more to say.”

Κάθε χρόνος γίνεται και μικρότερος και εμείς δεν έχουμε καταλάβει πως έχει περάσει. Χάνουμε ευκαιρίες και τον σκορπάμε στον βωμό της ρουτίνας. Τελικά όταν περνάει, έχουμε κάνει αυτά που θέλουμε; Έχουν σημασία τελικά όσα κάνουμε μέχρι σήμερα;

 

 

 

2. Journey – Precious time

 

Με την μοναδική φωνή του Steve Perry ακούμε to “Precious time”. Δεν είμαι σίγουρη για το νόημα του τραγουδιού, αυτό που μπορώ να πώ με σιγουριά είναι οτι ο ο χρόνος είναι πράγματι πολύτιμος και αξιοποιήστε τον στο έπακρον για να πραγματοποιήσετε αυτά που θέλετε.

 

 

 

3. Rush – Time Stand Still

“Driven on without a moment to spend
To pass an evening with a drink and a friend”

O Neil Part είχε εξηγήσει μόνος του οτι ήθελε να γράψει ένα τραγούδι για τον χρόνο, οτι πρέπει να διασκεδάζουμε τη ζωή και να μην την αφήνουμε να φεύγει χωρίς να την εκτιμούμε.

Και τι καλύτερο να την εκτιμάς και να την ξοδεύεις με τους δικούς σου ανθρώπους.

 

 

4. Iron Maiden – Wasted years

 

''Λοιπόν καταλάβετε, μη σπαταλάτε τον χρόνο σας ψάχνοντας για τα χαμένα χρόνια.''

Αυτό μας λένε οι Iron Maiden στο υπέροχο αυτό κομμάτι. Ποτέ δεν καταλαβαίνεις οτι σου λείπει το σπίτι σου επειδή το έχεις πάντα εκεί. Όταν δεν μπορείς όμως να είσαι εκεί, τότε καταλαβαίνεις πραγματικά οτι σου λείπει.

 

 

 

5. Ozzy Osbourne – Time

 

Υπέροχο κομμάτι απο τον μοναδικο Ozzy.

''Η ζωή χτυπάει σαν μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να ανατινάξει το μυαλό σου. Ξέρω οτι τη σκορπάμε. Δεν σχεδιάζουμε πότε θα πάει στραβά. Ο χρόνος που χάνουμε, ποτέ δεν θα βρούμε χρόνο.''

Τώρα βρήκαμε. Έστω κι έτσι, Έστω και υπο αυτές τις συνθήκες. Περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας, και μαζί θα βγείτε πιο δυνατοί – θα βγούμε πιο δυνατοί.

 

 

6. Styx –Too much time on my hands

 

Άλλο ένα κομμάτι που μιλάει για τον χρόνο που κυλά μέσα απο τα χέρια μας. Όταν δεν έχεις τι να κάνεις και πως να περάσεις την ώρα σου, κάθεσαι άσκοπα σ’ ένα μέρος και απλά βλέπεις τον χρόνο σου να περνάει.

Μέσα απο αυτή την εμπειρία μπορούμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί και να δώσουμε χώρο σε όλα εκείνα τα πράγματα που μέχρι σήμερα τα παραμερίζαμε ή τα παραμελούσαμε επειδή δεν μας έφτανε ο χρόνος.

Ας το δούμε σαν ευκαιρία και ας την εκμεταλλευτούμε προκειμένου να δώσουμε χώρο στη ζωή μας για όλα όσα μέχρι σήμερα ήταν σε δεύτερη μοίρα, πίσω απο δουλειές και υποχρεώσεις.

 

 

Έλενα Μαντά

 

Black velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1