listen live button  mytunerlogo3

Συζήτηση με την Χρύσα Τσαλταμπάση | Spineless

spineless111

 

Η Spineless είναι το προσωπικό project της Χρύσας Τσαλταμπάση, μέσω του οποίου η ίδια συλλέγει προσωπικό υλικό και εξωτερικεύει τον συναισθηματικό της κόσμο, επιβεβαιώνοντας το πλούσιο μουσικό της υπόβαθρο.

Το "Speaking Of Chaos And Relative Peace" μπορεί να κλείνει ένα χρόνο κυκλοφορίας, αλλά για τη Χρύσα αποτελεί ένα έργο ζωής μία που αφορά συνθέσεις που έχουν ξεκινήσει να στήνονται εδώ και πολλά χρόνια. Τόσο οι επιρροές της όσο και η μουσική της εξέλιξη στη διάρκεια των χρόνων αυτών, αποτελούν κομμάτια που έρχονται και ενώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας την πρώτη επίσημη δουλειά των Spineless.

Πρόκειται για ένα album πρωτοποριακό με την αντιφατικότητα του τίτλου να υπάρχει διάχυτη από την αρχή έως το τέλος του. Πειραματικοί ήχοι, παραμορφώσεις, εκκωφαντικά εφέ που δίνουν την θέση τους σε κομμάτια με πιάνο και φωνή. Ένας δίσκος σκοτεινός, εσωστρεφής, λυρικός, μας περνάει μηνύματα, μας προβληματίζει, μας ευαισθητοποιεί. Φωνητικά η Χρύσα ξεδιπλώνει διαφορετικές χροιές, πότε μέσα από ήρεμες αλλά σκοτεινές στιγμές, πότε μέσα από εντάσεις. Πάντα όμως, μέσα από άκρως θεατρικές ερμηνείες με πολύ ιδιαίτερη ταυτότητα και αισθητική.

 

spineless222

 

Πες μας λίγα λόγια για τη δημιουργία των Spineless

Χρύσα Τσαλταμπάση: Οι Spineless είναι το προσωπικό μου πρότζεκτ. Πρόκειται για κομμάτια που έγραφα από το 2004 και αποφάσισα επιτέλους μια μέρα να ολοκληρώσω και να βάλω σε ένα δίσκο.

 

 

Πώς θα χαρακτήριζες τον ήχο σας; Με ποιον ήχο της φύσης, θα μπορούσες μεταφορικά να τον συγκρίνεις;

Χρύσα Τσαλταμπάση: Ο ήχος σε γενικά πλαίσια κινείται μεταξύ drone, post metal, doom rock & electro ambient. Νομίζω θα έπαιρνα τον ήχο της βροχής και όλες τις εναλλαγές που θα μπορούσε να είχε απο ηρεμία σε τρομερή καταιγίδα και μετά πάλι ηρεμία.

 

 

Το κοινό της Ελλαδος θεωρείς πως ανταποκρίνεται θετικά σε ήχους σαν το δικό σας; Γενικά μας θεωρείτε δεκτικούς σε νέους ήχους ή δίνουμε μια πιο κλασσική εντύπωση;

Χρύσα Τσαλταμπάση: Παραδοσιακά, τα ίσως πιο “δύσκολα” ακούσματα, δεν είναι εύκολο να περάσουν σε ένα κοινό που δεν έχει συνηθίσει να τα ακούει. Σαφώς στο εξωτερικό είναι πιο εύκολο να περάσεις κάτι λιγότερο εύπεπτο γιατί υπάρχει μια πολύ ενεργή συναυλιακή κατάσταση που ευνοεί αυτή τη φάση. Αντίστοιχα όμως και εδώ βλέπω κόσμο πολύ περισσότερο αριθμητικά σε σχέση με το παρελθόν να στηρίζει τέτοιες φάσεις.

 

 

Τί αποτελεί πηγη έμπνευσης για εσένα; είτε μουσικά, είτε γενικά στη ζωή σου. 

Χρύσα Τσαλταμπάση: Καλώς ή κακώς, για μένα η έμπνευση έρχεται μέσα απο δυσκολία, μελαγχολία, ισοπέδωση.

 

 

Τα τραγούδια σας, τι "φέρουν" απο σας; προσωπικές εμπειρίες; εμπειρίες φίλων; γεγονότα απο τον κόσμο;

Χρύσα Τσαλταμπάση: Προσωπικές εμπειρίες και βιώματα της τελευταίας 15ετίας.

 

 

Ποια ήταν η καλύτερη και πιο δυνατή εμπειρία που ζήσατε μέχρι σήμερα, μουσικά;

Χρύσα Τσαλταμπάση: Οταν κράτησα το cd στα χέρια μου και όταν έγινε το πρώτο λάιβ!

 

 

Ποιά είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Χρύσα Τσαλταμπάση: Λάιβ, καινούργιος δίσκος και κάποια στιγμή ένα τουράκι.

 

Facebook Page: Spineless

Youtube Channel: Spineless

 

 

Chris Mouskos, Μαρία Γαλάτη, Ματίνα Αντωνίου

 

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1